foto

Václav Šanda

  • nar. 18.5.1989 (31 let)
    Krupka u Teplic, Československo

Biografie

Absolvoval herectví na DAMU. Od roku 2012 byl v angažmá v Městském divadle Mladá Boleslav, kde hrál Toma v LaButeho Tlustým praseti, Dana v Marberově hře Na dotek, Limonádového Joea v Brdečkově Limonádovém Joeovi, vévodu Williama v Cantervillském strašidle Oscara Wildea, Happyho v Millerově Smrti obchodního cestujícího a rytíře Hanse v Ondině Jeana Giraudouxe.

Hostoval v Café Teatru Černá labuť ve hře Neil LaButa Podoba věcí, kde hrál hlavní roli Adama a v Divadle Palace v inscenaci Heslo: Morálka E. E. Schmitta. Během studií na DAMU začal hostovat v Činoherním klubu. V roce 2016 se stal jeho členem. V Činoherním klubu hraje v těchto inscenacích: Martin Ečer (Jan Kačer – Svatba pozdního léta, režie: Ladislav Smoček), Bob (David Mamet – Americký bizon, režie: Ondřej Sokol), Egmont Clausen (Gerhart Hauptmann – Před západem slunce, režie: Ladislav Smoček), Mladík (Tennessee Williams – Tramvaj do stanice Touha, režie: Ladislav Smoček), Žák bez uší (Milan Kundera – Ptákovina, režie: Ladislav Smoček), Kovboj (Martin McDonagh – Ujetá ruka, režie: Ondřej Sokol).

V roce 2010 natočil hlavní mužskou roli Štěpána v pohádce Zdeňka Trošky ČERTOVA NEVĚSTA. Dále jste ho mohli vidět v epizodních rolích v seriálu VYPRÁVĚJ, PŘEŠLAPY, CESTY DOMŮ, SVATBY V BENÁTKÁCH a BORGIA nebo v hudebním klipu Ležím ve tvé blízkosti (Debbie a Lipo). Spolupracoval s režisérem Jiřím Strachem v televizním projektu Setkání s hvězdou – Jana Hlaváčová, s Rudolfem Havlíkem ve filmu Zejtra napořád a s Matějem Pichlerem ve filmu PRSTÝNEK, kde ztvárnil hlavní roli. V roce 2015 natočil film VŠECHNO v režii Šimona Holého.

Václav "Venda" Polák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Metanol (TV film)
2016 Všechno (studentský film)
Zlato (studentský film)
2014 Zejtra napořád
2012 Prstýnek (studentský film)
2011 Čertova nevěsta

TV seriály

2020 Velmi křehké větve (TV seriál)
Život je hra (TV seriál)
Zbavit se přísavky (S02E01)
2018 Tátové na tahu (TV seriál)
Epizoda 16 (E16)
Epizoda 15 (E15)
Epizoda 14 (E14)
další epizody (6)
Modrý kód (TV seriál)
Kdo vydrží nejdýl… (S02E49)
Na jezeře (S02E36)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 3 (S03E03)
2017 Dáma a Král (TV seriál)
Krvavá svatba (S01E06)
Modrý kód (TV seriál)
Dárek (S02E33)
Samé dobré zprávy (S02E21)
Narozeniny (S02E19)
Single Man (TV seriál)
Oči pro pláč (E03)
Specialisté (TV seriál)
Šmírák (S02E10)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Udavač (S01E11)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
2012 Setkání s hvězdou (TV seriál)
Jana Hlaváčová (E02)
2011 Borgia (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Přešlapy (TV seriál)
Druhá šance (S03E08)
Konečně spolu (S03E05)
Vyprávěj (TV seriál)
Překvapení (S01E20)

Hudební videoklipy

2016 Barbora Poláková - Generace (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2000 Cesty víry (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky