Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tohle se proste neda obektivne filmove hodnotit a s tim nic nenadelame zde je treba ohodnotit myslenku. Jako takovou to ma velice dobrou ne se vsim co zde bylo receno se da souhlasit a ne vsechno je takove jak je receno. Nicmene pokud nic tak tenhle dokument cloveka urcite zaujme a donuti ho popremyslet nad soucasnym stavem. Jako takove je to proste vynikajici ale clovek proste musi byt ochoten pripustit i jiny pohled a vlastne nazor na soucasny svet. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Určitě zábavný film, se kterým já osobně nemůžu úplně souhlasit a část s Venus projektem je dle mého názoru naprostá utopie. I tak ale musím přiznat, že je hodně osvěžující slyšet alternativní názor na svět v takto polopatické, i když také VELMI manipulativní formě. Smát se tomu je lehké, u obrázků s Iluminátama to prostě jinak nešlo, ale poutavost se tomu prostě upřít nedá. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je jiný, ale o nic horší, než první. Všechno je to jen o penězích a najdeš je všude, kam se podíváš. Za každým svinstvem, za každou manipulací, za každou lží, kterými tě denně krmí média i politici. A je jen na tobě, zda to chceš vidět nebo si radši v pohodlí obýváku otevřeš pytlík chemických chipsů. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

oproti minulému filmu víc ukecané a celkově zdlouhavější. Zatímco první Zeitgeist u mě vyvolal spoustu pocitů a dá se říct, že mě dokázal rozzuřit fakty v něm řečenými, druhý díl se (až na první čtvrtinu) věnuje spíše řešením a různým utopickým teoriím a nepředkládá nám "pravdu" tak nekompromisním způsobem jako jednička. Navíc je film prostřihán pár rozhovory, které na mě působili trošku nudně (ačkoliv se kolikrát jednalo o zajímavé teorie, tak nemusím pořád dokola vidět ty samé ksichty sedící v pohodlném křesle a divoce gestikulující rukama). Korunu snímku nasadil rekrutační konec a zasněný klip "to bude tak fajn až změníme svět" - jednoznačné zklamání. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

První díl mě donutil se trochu zamyslet. Pomocí druhého jsem už jen smutně prohlédnul skrz zbytečnost takovéhoto filmu. Poskládat pár informací na rádoby smysluplnou hromádku, která odsuzuje současný svět, není až takové umění, jak by se mohlo zdát. Snít o lepší budoucnosti je fajn, je ale myslím lepší začít nohama v realitě a ne jí šmahem odsoudit jako kompletně špatnou, to umí každej teenager i bez dvouhodinového dokumentu :). ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama