Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Revanx odpad!

všechny recenze uživatele

Ako pokus o komédiu by to na 2* mohlo byť, keďže však ide o pokus o dokument tak ten odpad by mal by prirodzený u každého s aspoň priemernou inteligenciou a čiastočnou schopnosťou overiť si fakty. Je až zábavné, ako sa tí, čo sa chvália svojou odolnosťou voči oblbnutiu americkou vládou nechávajú oblbnúť týmto pseudodokumentom. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Zajímavá teorie, na které bude jistě spousta pravdy, nicméně je to podáno tak neskutečně fanaticky, až tomu jeden přestává věřit. Každopádně se těším, až budu bydlet ve Venusu a zajedu si na oběd do LA. Takže lidi, nezapomeňte přestat koukat na zprávy, šetřit elektrikou a nepracovat v bance, ať už je to tady. 45% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Túto sériu pozerám od zadu, tretí diel bol pre mňa inšpiratívny, inovatívny a pravdivý. Druhý diel je pre mňa čiastočná pravda, avšak zjednodušovanie, onálepkovávanie a odsudzovanie skoro všetkého z dnešného sveta, tu je poriadne. Ja nesúhlasím s tým odsúdením vecí ohľadom kresťanstva, branie sveta takto, ako tu je podávané mi nedáva zmysel. Veci ohľadom teroristov, terorizmu, vojny v Afganistane, pádu svetového obchodného centra sú pre mňa dosť neoverené veci, skoro by som až povedal, že konšpirácie. Avšak vieme o dokumentoch, o stretnutiach, o vývoji pašovania a pestovania drog, v Kosove a Afganistane v tom majú dosť prsty Američania a aj NATO, či už priamo alebo nepriamo, taktiež vieme o akciách na zvrhnutie vládcov po svete, aj keď mnohí z nich boli diktátori, niektorí robili aj dobré a podstatné veci, ktoré niektorým ľuďom bili do očí. Je ťažko povedať, čo je pravda, pohľad na peniaze však v tomto filme bol vyšperkovaný veľmi kvalitne. Aj keď s mnohými vecami z tohto dokumentu súhlasím, niektorými nie, vadí mi najmä forma a tak sú to u mňa slabšie štyri hviezdy, s tým, že by som vám chcel dať do pozornosti projekt Venus a hlavne si pozrieť túto sériu a urobiť si na ňu názor, ale ako ľudia, ktorí by mali byť kultúrnymi kreatívcami by sme v mnohých veciach mali začať jednať, aby sme zlepšili svet nie pre seba, ale pre všetkých a nepoužívať na to nečestné metódy, lebo žiadny ušľachtilý cieľ nemôže ospravedlniť nečestné metódy, ako povedal jeden známy muž. ()

markul 

všechny recenze uživatele

Pro mě ještě o chlup lepší než předchozí Zeitgeist. Věnuje se hlavně ekonomice, monetárnímu systému a přeměně společnosti. Dokument vás dokáže vtáhnou svým zpracováním a tempem, takže dvě hodiny utečou zatraceně rychle. Přesto jsem v tom pro sebe nenašel moc nového, co bych už nevěděl, ale to vůbec nevadí. Tohle by mělo vidět co nejvíc lidí. Škoda jen nějakých nepřesností a přikrášlování faktů. A taky ta konečná vize společnosti je utopie. Ale to nic nemění na tom, že se mi to líbilo. - Demokracie je kost, kterou předhazují lůze, aby měla co hryzat... - Oswald Spengler ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prezentace za lepší svět, dle které je centrální banka, systém peněz jako takových a korporatokracie zlo všech pekel, které slouží k našemu porobení, vykořisťování zaostalejších zemí, zadržení přirozeného pokroku a maximalizaci zisku pro ty nahoře. Tak není debat, že potenciál lidstva je veliký, demokracie do určité míry iluzí a zavedený systém nás i brzdí, ale zároveň je na místě být vděčný za to, jak a kdy si aktuálně žijeme... Přesto, že super-utopie a fuck capitalism odboj fakt není můj styl, a ano, přitažení za vlasy je patrný, tak druhý Zeitgeist cením a považuji za lepší a přínosnější než ten první - v mnohém dobrý point a minimálně podnět se zamyslet. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama