Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

genetique 

všechny recenze uživatele

Je naozaj škoda, že v čase, keď Bruce natáčal, mu nik nedohodil ešte trošku lepší scenár. Veď Jackie Chan alebo Jet Li majú od herectva tiež pomerne ďaleko. Naplno využiť potenciál bojových umení vo filme tak dostal len po akčnej stránke. Príbeh je spomedzi jeho filmov najlepší, ale aj tak slabučký, občas nejaký ten náznak nádeje, ale ani záver to nijak nevyvracia. Radšej si pozrite K1 súboje a tento film len raz. 70%. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Pěst plná hněvu je Bruceův pokud už ne nejlepší, tak určitě nejkultovnější film. O jeho kultovním statusu svědčí asi nejlíp fakt, že pokud už chcete v Hong Kongu ve světě bojových umění něco znamenat, bez vlástní "pěsti" se zkrátka neobejdete a je úplně jedno, jestli se vydáte cestou přímého pokračovaní (jako Jackie Chan), remaku (jako Jet Li) a nebo pro jistotu obou (jako chudák Donnie Yen;)). Oproti dalšímu Bruceovu filmu z tohoto roku, Cestě draka, je na Pěsti plné hněvu znát jasný kvalitativní posun směrem vzhůru. Bruce si tady nehraje na žádného retarda, ale naopak je to ten správný zabiják toužící po krvi, ohání se nunčaky, láme kosti a bitky jsou naštěstí rovnoměrně rozloženy po celém filmu, místo toho aby si je Bruce skrblíkovsky šetřil až na pseudoefektní finále. Je sice vidět, že rozpočet asi nebyl nijak závratný, přeci jen je hodně poznat, že i všechny exteriéry byly natáčeny ve studiu a krev připomíná spíš špatně rozmíchané temperky, ale je to dělané s láskou a takhle originálně pojatý příběh, kdy Bruce mstí svého mistra i když ví, že za to bude muset nakonec zaplatit životem, se jen tak nevidí. A Japonci jsou tady prostě nehorázné svině! ()

Reklama

Diamant 

všechny recenze uživatele

Študent bojových umení (Bruce Lee) väčšinou nezvláda svoj hnev, čím nevzdáva česť svojmu mŕtvemu majstrovi, za ktorým tak veľmi smúti. Vo filme si môžeme všimnúť, že pomsta veci nerieši, ale komplikuje, no opakovane je nám spomínaný študent servírovaný ako najväčší hrdina a ešte aj v závere, keď ide do väzenia, je oslavovaný... Zloba opozičnej japonskej školy je daná do súvisu aj s rozpustilosťou mravov. No táto súvislosť je však dosť nevýrazná, "vďaka" zbytočne výraznému tancu, ktorý tu zobrazuje spomínanú mravnú neviazanosť. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda bojových a kung-fu filmů, ale styl karate mě nezaujal a proto tak nízké hodnocení. Navíc, neskutečně nudný příběh, který je založený jen na jedné jediné věci, pomstít smrt svého učitele. Jenže takových už tady bylo a nutno říct, že v mnohem lepším a hlavně záživnějším pojetí...viz. J. Chan. Pamatuju se, že jako malý kluk jsem B. Leeho "žral". Teď se jen podívám, zavzpomínám a nahraju jej svojí babičce, té se jistě bude líbit:-)(a to fak nekecám)35% ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se chce pomstít vrahovi svého mistra. Využívá k tomu různých převleků, aby se k němu dostal. Soubojů je zde docela dost, ale žádný z nich není dost zapamatovatelný, ani ničím příliš originální. Přesto se jedná o dobrý kung-fu film a Bruce Lee tu je v plné formě. Vyvraždí prakticky celou japonskou školu, včetně mistra a ruského bojovníka. Pro fandy Bruce Leeho a bojových umění mohu rozhodně doporučit. 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)
  • Jackie Chan se na filmu podílel jako dubler hlavního padoucha. Zaskakoval za něj ve finální bojové scéně, kdy po Bruceově kopu proletí oknem. (TongPo)

Reklama

Reklama