Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Dal som si povedať a na dosť spoilerujúci trailer som hodil oko až po vzhliadnutí filmu a dobre som spravil. Aj keď z naháňačiek po lese som v poslednom čase nejaký unavený, Španieli tohto roku ešte vyslovene nesklamali a les v pomerne dôležitej úlohe tejto hororovej detektívky neprekáža. Chcel by som samozrejme do niečoho ripnúť, ale pomaly niet do čoho, snáď len tá zhovädilosť na úplný záver, za ktorú by som hádam zlomil filmárom nejaký ten prst, je dôvodom, prečo nedávam úplne čistú štvorkolku, ale len takú zablatenú, s mastnými vlasmi bez prehadzovačky. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příliš nejednotné, řekl bych. Díky varování zdejšího kolegy jsem si předem o snímku nezjišťoval zhola nic a jen díky tomu jsem se alespoň v první moment dokázal radovat. Chvění se totiž v prvé řadě tváří jako velmi povedené drama s drobet mysteriózní detektivní zápletkou, jenže směrem ke konci se bohužel neustále odklání z trasy směrem k laciné frašce. V první moment to opravdu funguje. Hned první scéna přímo nutí diváka přemýšlet o tom, zda je hlavní postava psychicky vyrovnaný jedinec nebo zda váhá o své vlastní identitě. Toto téma je ještě posíleno po přecestování od opuštěné vesnice s nepříliš sympatickým obyvatelstem. Santi je napadán xenofóbním okolím, které jeho nemoc považuje za příznak zla, které do vesnice přišlo. Jenže jak jsem v průběhu naznačil, směřování už tak zábavné není. Jsem zklamán, z toho, že je Chvění hororem. Nutno poznamenat že nefunkčním. Odklon od dramatické roviny příběhu je hrbolatý a nepůsobí přirozeně. Okolí se stane nepotřebným a příběh se stáčí pouze k malé skupince lidí, mezi nimiž dojde k vyřešení záhady. Detektivní vyšetřování je ještě slabší než zbytek snímku. Nejedná se o postupné spojování mozaiky, ale klasické objevování stop z ničeho. Závěrečná lesní honička působí spíše směšně a závěr poztrádající logiku na tom není o moc lépe. Dětský pořád pro českou televizi na sobotní ráno. ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé slabosti pro evropský horor, zejména pak ten španělský, nemůžu jinak, než hodnotit kladně a dát za čtyři. Eskalofrío mě nezklamalo, potěšilo, nahnalo husí kůži a několikrát docela slušně vylekalo. Námět je originální, stejně tak přerod z hororu na thriller v druhé polovině filmu, místama je sice vývoj postav docela předvídatelný, ale ty čtyři hvězdy jsou zcela zasloužený. Závěrem, kdo se bojí nesmí do lesa a kdo se nebojí, dělá chybu, protože buď se chytne do pytlacké pastičky (v lepším případě) nebo bude pokousán dívenkou z divokých vajec, která řádí jak urvanej vagón. AR: 1,85:1 - Spherical ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě ke štábu, takový Sirotčinec stojí v mých očích podstatně výš, ale i když Ortizův film nedosahuje kvality nejlepších španělských hororů, pořád představuje v rámci žánru slušný nadprůměr a je dokladem toho, že španělská kinematografie momentálně v tomhle žánru udává trend - podobně se jako před dekádou totéž dalo říct o Japonsku. Co snižuje dojem, je za vlasy přitažený motiv "zvířecí" holčičky a to, že tvůrci odhalují karty na můj vkus příliš brzy. Tam, kde zůstávají v rovině mysteriózního napětí z hlubokých lesů, samoty a náznaků pohybu ve křoví, tam to funguje na jedničku. Ocenit se dá kamera i herecké výkony, které spolu s temnou hudbou vytváří funkční atmosféru. Trošku laciné, protože obehraná jsou letící oblaka, která se používají už opravdu málem všude. Jinak oceňuju, že se v tomhle případě scénárista pokusil obejít bez laciných berliček nadpřirozena. Celkový dojem: 65 %. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Chalani z Pyrenejského poloostrova neprepadajú na plnej čiare, no vyhlasovať oslavné tamtamy si takisto nemôžu dovoliť. Obstojná skrývačka ušitá tou správnou ihlou, ale len v častiach, ktoré naozaj majú čo ponúknuť (prvá polhodina, úryvky z lesov). Ostatok je sklenenou vatou, ktorá skôr poškodzuje než pomáha. Španieli si čím ďalej tým viac budujú sebavedomú značku pod ktorou už divák automaticky očakáva poriadnu porciu strachu a treba poznamenať, že "Eskalofrío" bezpochyby v tomto smere hanbu nerobí, avšak kto už nejaký ten horor z dielne "Castellanov" videl, uzná, že o to povestné, nervy drásajúce inferno sa v tomto prípade neodohráva. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama