Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

mover 

všechny recenze uživatele

Skvělá soutěž s Vladimírem Čechem, to se dá sledovat i dneska, formát pořadu určitě má svoje kouzlo, V.Čech výrazný suverénní ale zároveň inteligentní rozumný normální lidský, bravurně se k pořadu hodil, uměl podat i nějakou historku a bavit se k věci narozdíl od M.Preisse, což byl zoufalý slabý čajíček, nudný a unilý. Hejma tomu opět dodal říz a vtip a originalitu, byť s neortodoxním vzezřením, ale to neva. Šmucler je osobnost, zajímavý, gut, ale to už byl jiný pořad Milionář. Novodobé díly s Vašutem trapný a ani neuměl pravidla, nestojí za řeč. Nicméně hodnotím vysoko, protože první díly měly největší úroveň, Vladimír Čech vstřícný k soutěžícím, precizní a přirozený, za mě perfektní nejen proto že byl původní. Byla chyba tvůrců, že se ho tehdy svéhlavě zbavili, sami na to pak doplatili sledovaností... V té době holt už nebyl ředitelem Novy V.Železný, tak šlo všecko do kopru... ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Díky Vladimíru Čechovi jsem se vždy jako malý kluk na Milionáře těšil. Byla to napínavá soutěž s vynikajícím moderátorem, na kterou se tehdy dívalo opravdu spoustu lidí. Bohužel co odešel hlavní tahoun pořadu pan Čech a přišli sem jiní moderátoři, kvalita Milionáře prudce klesla a moje sledovanost také. Čtyřmi hvězdami proto hodnotím pouze původní díly, ostatní stály za nic. ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Skvělá vědomostní soutěž, nejen kvůli moderátorovi (Vladimír Čech; Roman Šmucler také nebyl špatný, ale pan Vladimír Čech byl skvělý !!!), zvoleným otázkám, ale i zajímavým výhrám. Ale Riskuj! měl rychlejší kadenci v pokládání otázek, tak se člověk i více dozvěděl, pokud si trénoval všeobecný rozhled. _____ S odstupem času mi ty otázky přijdou lehké - i když hodně záleží na štěstí (škoda, že jsme se nedočkali v ČR otázky za 5 000 000+, zajímala by mě obtížnost), ne jako když mi bylo 15+-. Neváhal bych se vůbec přihlásit, být tato soutěž dnes. _____ Odpovídat v americké či anglické verzi na prvních 5 otázek je velice těžké, ale druhá pětka či výše je už srovnatelná, protože není tak "národnostně usazená", což pro cizince představuje často nezdolatelnou překážku. _____ Být Čechů více, tak se soutěž (či Riskuj) stále vysílá a běží už nějaká x-tá sezóna, tak jako v zámoří, podobně jako "věčný AZ kvíz" - díky za něj. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím ubrat jednu hvězdičku, protože postupem času pořad přestal být zajímavý. Bylo to z velké části zapříčiněno odchodem Vladimíra Čecha, který byl vynikajícím moderátorem. Celkově však už poté byly všechny díly na jedno brdo, ale jinak to byl neuvěřitelný kult své doby a je skutečně škoda, že pana Čecha někdo z vedení Novy vykopl. ()

Buraking 

všechny recenze uživatele

Za Vladimíra Čecha kdysi v roce 2000 si pamatuji, že jsem kvůli jednomu dílu musel vystopit z auta a jít se podívat do hospody na televizi kdesi v neznámé části České republiky. Chlápek měl tehdy nahráno 2 500 000 měl dvě nápovědy k dobru a začínal na otázce za 5 000 000. Dostal otázku, jak se jmenoval jakýsi song od PSB - využil nápovědy, nikdo nevěděl. Dostal kytku, že byl do té doby nejlepší (nevím jestli ho někdo překonal) a šel dom. Žral jsem to:) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)
  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)
  • Žádnému soutěžícímu se nepodařilo vyhrát maximální možnou výhru 10 milionů Kč. Nejvyšší výhrou v celé soutěži byla částka 2 500 000 Kč. Odnesli si ji dva soutěžící: Zdeněk Jánský ve 174. díle a Pavel Judas ve 287. díle. (orkadimenza)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama