Reklama

Reklama

Papírový hrdina

  • USA Paper Man
Trailer

Laskavé komediální drama, které vypráví o nepravděpodobném přátelství neúspěšného spisovatele se středoškolačkou z Long Islandu, která ho učí co to znamená, vzít odpovědnost za svůj život do vlastních rukou... Papírový hrdina je inspirativní komediální drama o jednom neobvyklém přátelství mezi Richardem (Jeff Daniels), neúspěšným spisovatelem středního věku, jenž nikdy zcela nedospěl, a sedmnáctiletou dívkou Abby (Emma Stoneová), která díky rodinné tragédii naopak musela dospět velmi rychle. Oba jsou nejistí, ostýchající se udělat vstřícný krok a přitom oba hledají přítele, s jehož pomocí by do budoucna snáze kráčeli dál. I když Richard už od dětství na jednoho přítele spoléhá, tento imaginární superhrdina však existuje pouze v jeho hlavě. Po naléhání manželky Claire (Lisa Kudrowová) se Richard přestěhuje na zimu na Long Island, s cílem překonat svůj spisovatelský blok. Právě zde se setkává s Abby, kterou si najme jako chůvu, i když žádné děti nemá. Jejich nové, křehké přátelství je zpečetěno báječnou Abbyinou domácí polévkou, a také její upřímnou radostí a zájmem o Richardovo psaní i o jeho pokusy s origami. Postupně se sbližují a svěřují si své sny i životní těžkosti. S přicházejícím jarem si oba uvědomí, že je čas nechat odejít imaginární kamarády z minulosti a přijmout budoucnost jako nový začátek. A stejně tak přijmout i nové úžasné přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Vcelku klasické schéma pro americký nezávislý film, ale ve výsledku to nevadí. Dozvíte se třeba, že i v Americe umí někdo udělat polévku jinak než otočením konzervy do hrnce a že imaginární kamarádi můžou vydržet poměrně dlouho, zvlášť když vypadají jako Ryan Reynolds v kostýmu prvního supermana. Scény Jeffa a Emmy jsou kouzelné, zbytek ujde. Slabší 4*. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

To si takhle jdeš pustit nějakou komedii s Ryanem a Emmou a ejhle... existencionální drama o vnitřní samotě a podstatě přátelství. :) Ještěže mě to vůbec nevadí, protože tohle dílko nakonec nemůžu prohlásit za nic menšího než za skrytý klenot. Asi ho tady každému nechám schované, ať si ho najde sám. Mluvit o filmu více by byla škoda. - Plottwist jsem taky nečekal. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Komorní, lehce humorné drama o spisovateli a jeho velké krizi své dětinské osobnosti. Je to milé, dojímavé, vtipné a tak nějak kouzelné. Bohužel větší aspirace jak pár festivalů to nemá. Tohle stojí hlavně na Emmě (a na humorných vložkách Reynoldsovy postavy), a tak i hlavní hrdina tu hraje v celkovém dojmu druhé housle. V důsledku je to sice hezké, a unylé a nebýt Emmy Stoneové, tak jsem to možná nikdy ani neviděl, a nebyla by to škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tu mame. Rek bych takovej ten typickej nezavislackej film, kterej je hlavne komedio-drama, v podstate o nicem a kde se resi vztahy a zivot. Tady navic mame spisovatelskej blok, problemy v manzelstvi, hlavniho hrdinu tak trochu magora, ale tim sympatickym zpusobem, takze se pritrouble usmiva, ma hovadsky napady a clovek mu musi fandit. Samozrejme nesmi chybet nejaka zasadni vedlejsi postava, to tu obstarava Stone ve svy skoro uz typicky roli trochu divny holky. No a pak tu mame to, kuli cemu jsem si film pustil, ale ve vysledku to je pro dej nejmin dulezity. Imaginarniho kamarada Kapitana Dokonalyho v podani blondatyho, do supermanovskyho oblecku natazenyho Reynoldse. Souvisi s nim akorat jedno zaverecny "odhaleni", ktery jsem cekal uz nekdy od pulky filmu. No a jinak celej film nikam nespecha, nic moc se sice nedeje, ale dokaze to pobavit, zvednout naladu a herci jsou sympataci, takze proc nedat 4*. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Malo to velmi svetle a vtipne chvilky - Ryan vo vypchatych obtiahnutych trenirkach a zltym prelivom, Jeff Daniels na minibicykli, ale aj hrozne slabe chvilky - Lisa Kudrow, rozvlacny pribeh. No a najdolezitejsie je, ze to malo aj chvilky na zamyslenie a silne chvilky, o ktore sa vacsinou postarala Emma Stone s Jeffom Danielsom. Vcelku to bol prijemny nezavislak, ale nicim prevratny. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama