Reklama

Reklama

Lucy Hillová je ambiciózní a podnikavá manažerka žijící v Miami. Miluje své boty, miluje svá auta a miluje kariérní postup. Když dostane nabídku na jeden krátkodobý úkol – neznámo kde – aby restrukturovala výrobní továrnu, skočí po této možnosti s vědomím, že má jasné povýšení na dosah ruky. Co však začíná jako jednoduchá práce, se brzy stává zkušeností, která jí zcela změní život. Lucy postupně odhaluje hlubší smysl svého života a co víc, také muže svých snů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Holka z města není nejlepším dílem svého žánru, ale pro mě je jednou z mála amerických romantických komedií, které jsem si zapamatovala a na které se ráda podívám víckrát. Při hodnocení tohoto žánru podle mě jde hodně o to, jestli jsou člověku hlavní hrdinové sympatičtí, jestli se s nimi dokáže ztotožnit a jestli mu vyhovuje to které prostředí a typ romantického příběhu. Což je všechno hodně osobní. Takže u mě to asi bude tím, že tady mně hlavní hrdinové vyhovovali, velice sympatické byly i vedlejší postavy a dověděla jsem se tu něco málo o Minnesotě a zakořeněných představách o ní, což pro mě jako pro anglistku bylo zajímavé. A kromě toho jsem já sama jednu dobu byla taková Holka z města - přestěhovala jsem se v zimě do malého městečka na severu (v mém případě ovšem v Lotyšsku), kde jsem objevila úplně jiný svět, jiné tempo života a jinou stránku sebe sama. A aby toho nebylo málo, hned první den jsem uklouzla a spadla na náledí, protože jsem měla sice velice pěkné, ale příliš kluzké kozačky, a přišla v elegantní lehké halence na biblickou hodinu, kde se topilo jen v krbu a všichni byli navlečeni v tlustých svetrech. Následkem čehož jsem se pak zimním scénám v kině smála dvakrát hlasitěji než ostatní a začala uvažovat o tom, co je to vlastně klišé. Protože v tomhle filmu bych normálně scény střetnutí městské slečny se zimou označila za klišéovité, jenže... když se vám něco podobného opravdu stane, tak už vám to moc jako klišé nepřipadá... Takže klišé či neklišé nehodnotím. Jediné, co bych filmu vytkla, byl nedostatek chemie mezi ústřední dvojicí a trochu rozpačitý konec. A také by to bývalo chtělo jinou hudbu, která by lépe propojila scény a podtrhla atmosféru. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad jak zábavnou formou dát zaměstnancům zkrachovalé General Motors (a nejen GM) návod na řešení nepříznivého stavu jejich chlebodárců. Po takovýchto agitkách se mi opravdu stýskalo, takže všichni do práce a zítra už se rozhodně bude tančit všude. Vypadá to, že krize postihla i rodinný rozpočet R. Zellweger, jinak nechápu její účast na tomto dílku. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Filmy o zhýčkaných holkách v malých městech jsou pro mě příjemným zpestřením. Navíc všudypřítomný minnesotský sníh a zima umějí přivodit pohodovou atmosféru - v tomto podzimním čase. Film samotný ale tak kvalitní nebyl, aby dosahoval alespoň na tři hvězdy. Byl příjemný, to ano. A u těchto filmů mi ani nevadí, že zápletka je již tisíckrát ohraná - kvůli této klišovité zápletky se na tyto filmy dívám. V tomto filmu se zde navíc utkává vypočítavost a honba za ziskem přes mrtvoly s dobrotou a kolektivismem. Na jednu stranu samozřejmě se mi život místních lidí líbí. Žijí zde v zájemné symbióze a pohodě. Můj názor je ale ten, že jediná továrna, která tady všechny lidi živí, prostě nemůže fungovat se ztrátou. To je bohužel tak. Tudíž pro některé levičáky může film představovat nekonečný boj mezi bohatým a bezcitným kapitalistou a partou chudých, pracovitých lidí. Myslím ale, že není třeba křížit meče. Závěr filmu (ikdyž se jedná o podprůměrnou romantickou komedii) nám ukázal, jakým způsobem se také firma může vydat. Když se totiž na zisku přímo zainteresují i zaměstnanci, mají potom o firmu větší zájem a celkově s firmou soucítí management a dělníci společně. Na závěr tedy: příjemný film na večer či podvečer, který ničím nepřekvapí. ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Na Holku z města si zajděte, jen jestliže máte opravdu rádi Renée a cupitání v dvanácticentimetrových šteklích po továrně (zabít). V takovém případě vám nebudou vadit prázdné dialogy, děj předvídatelný od titulků, tuny klišé a spousta nesympatických postav. Chápu, že romantická komedie není nijak objevný žánr, ale tohle byla hodina a půl nudy s velkým polibkem na konci, kde všichni tleskají- prosím ??! ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Náhodou mě to fakt bavilo. Mám ráda tenhle typ komedií s René, protože mě dokáže vždycky perfektně rozesmát do úplného výtlemu. Humor zde byl úplně skvělý a já si to užila. To s tou továrnou sice asi byla blbost a v reálu to tak nemůže fungovat, ale jako celek je to pěkný komediální i romantický film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • V traileri stratí Lucy (Renée Zellweger) pri jazde na ľade jazera kontrolu nad svojim autom a dostane šmyk. Táto scéna sa však vo filme neobjavila. (misterz)
  • I když pro "zimní" část natáčení měla Renné kaskadérku, všechny scény točila osobně. (Kamkon)
  • Hlavní představitelce díky zimě zkameněly řasy a mužským protěškům mrzly vousy. (Kamkon)

Reklama

Reklama