Reklama

Reklama

Spálené mosty

  • Velká Británie Genova (více)
Trailer

Obsahy(1)

Truchlící anglický vdovec, který ztratí manželku při autonehodě, se rozhodne přijmout post učitele v Itálii. Nové prostředí naplněné duchem středověké renesance pomůže jemu i dcerám nabrat novou chuť do života a možná najít i lásku... (TV Prima)

Recenze (54)

Bounce11 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv musím souhlasit se spoustou komentářů, že Spálené mosty jsou takovým vláčným filmem jdoucím odnikud nikam a nemají ani žádné zakončení, přesto jsem se po dvou týdnech k hodnocení vrátila a připsala hvězdu navíc. Protože i když nejde o film, u kterého si okoušete všechny nehty, přesto se vám jaksi zaryje pod kůži a zůstane po něm zvláštní pocit, který trvá. A velice příjemné je také herecké obsazení, kde všichni tři hlavní hrdinové předvádějí velice dobré výkony. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudný film s žádnou zápletkou, žádným překvapivým zvratem, žádnou dějovou linkou. Jediné, co film drží nad vodou je herectví Colina Firtha a krása Willy Holland. Vše podstatné se vlastně odehraje hned na počátku a pak už příběh jen tak plyne a plyne a plyne. 30% ()

moviefilms odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno je tady o ničem. Uličkama na klavír, z klavíru a spát. A tohle od začátku až do konce. Co to má bejt za děj? Strávila jsem nad tim hodinu a půl jenom kvůli tomu, abych se pak dozvědla, že obě dvě ségry jdou spolu do školy za ruku. Fakt nuda. Hodně mě to zklamalo a myslim, že na padesát čtyři procent to nemá...aspoň podle mě :D ()

juluch 

všechny recenze uživatele

film ma bavil aj nudil zaroven, nejako som si bola cely cas ista, ze bublina splasne a bude, nieze by sa mi ziadali dalsie dramy, ale daky vacsi rozkol mi chybal. ()

Vendem 

všechny recenze uživatele

Genova je impresionistický snímek par excellence. Novodobá avantgardní forma působí ve filmu, jehož pocitová složka funguje i bez struhující epiky a dramatických zvratů. Náznakově pojatému a přitom kontemplativnímu dílu dominují experimentální montáže a neuchopitelný příběh, který se dotýká většího množství témat, mimo jiné i moderní osamělosti a její „léčbou“ v blahobytných částech světa. Ve snaze rezonovat nikdy neprohraje tahem k citovému vydírání. Další filmy Michaela Winterbottoma už si nenechám ujít. ()

Grossing 

všechny recenze uživatele

Nudný nesmysl ve kterém se nic neděje a to nic má zřejmě dojímat. Vyloženě protivné scény, nezachránil to ani Colin Firth. ()

Lordgeorge 

všechny recenze uživatele

Film jako celek není až tak dobrý, jak od něj asi budete očekávat. Nedá se mu však upřít dobře zachycená atmosféra, pokud ztratíte člena rodiny, milovanou matku. Chvílemi velice tíživá atmosféra byla dobře podtržena někdy až příliš úzkými ulicemi Janova. Snímek je zaměřen především na způsob, jakým se nejmladší dcera vyrovnává se ztrátou maminky. Holčička svou maminku často vidí a následuje jí, když se jí zjeví, což starší sestře a především otci několikrát způsobí velké zvýšení tepu. Hlavně v prvním případě, kdy ji tatínek hledá v přírodě je kvalitně použita autentická roztřesená kamera a napětí je tím zvýšeno. Colina Firtha tedy můžeme vidět v roli starostlivého otce. Starší dcera se s celou situací vyrovnává po svém a hledá ztracenou lásku někde jinde. Celkově si myslím, že film působí asi tak, jak jeho autoři chtěli, tedy místy tragicky a tíživě. Samozřejmě by z tohoto snímku šlo udělat možná ještě chmurnější film a přitlačit na pilu. Mohlo by to však být na škodu. ()

matkoslav1 

všechny recenze uživatele

Když si mám představit jednu zemi, kde bych v životě nechtěl bydlet, tak je to Itálie. S tímto paradoxem jsem se zadíval z polospánku na Spálené mosty... A zpětně si myslím, že tento film docení teprve tatínci od dcer. Pokud něco vím, tak to, že nechci zůstat sám na výchovu, protože bych se zbláznil. Navíc s představou, že partnerka zemřela... Takže pokud bylo cílem to, aby se divák do postav vcítil, evidentně se to díky Colinu Firthovi povedlo. A proto za mě toto hodnocení. ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Milý nenápadný film pro romantické snílky s charizmatickým Colinem Firthem a pro mne neznámými výtečnými představitelkami jeho filmových dcer. Alespoň pro mne příjemné překvapení. ()

lebi 

všechny recenze uživatele

Film není špatný, ale chybí mu spád a alespoň nějaká pointa (na kterou jsem čekala, jenže ona nepřišla). Nicméně Colinovi Firthovi, který hraje prostě skvěle, nemůžete dát méně než 4*. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná slátanina, táhnoucí se odnikud nikam. Pokud budete napnutí jak malé gaťky kdykoliv bude někdo procházet nebezpečnými temnými uličkami Janova, nemusíte se bát, protože ačkoliv je to půlhodinový napínák, nikdo nikoho nezamorduje. Zajímavý komentář: nash. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne přivedl do Janova, chtěla jsem také zbloudit a ztrácet se a bát se a nalézat se v uzoučkých uličkách města u moře a byla jsem v Santa Margaretě a koupala se tam v moři a chtěla rozumět a milovat dávnou lásku a získat odpuštění od svých dětí. Film je sejmut pozoruhodně rychlou kamerou, místy reportážní, jakoby záběry z dovolené nebo z cesty. ()

Reklama

Reklama