Reklama

Reklama

V tomto pořadu nahlédneme do soukromí rodin. Princip této reality show spočívá v tom, že si dvě ženy z předem vybraných rodin vymění své místo. V první polovině pobytu se každá nová žena musí přizpůsobit nové rodině, tzn. žít podle jejich pravidel. Ale ve druhé polovině se zase musí rodina přizpůsobit pravidlám nové ženy. Pořad se zakončí tak, že se sejdou dvě rodiny někde např. v restauraci a povídají si, jak se jim žilo ve vyměněné rodině (duklak2)

(více)

Recenze (411)

juta 

všechny recenze uživatele

Zajimavý pořad, u kterého se zasměju a občas se velmi divím, jaký někteří lidi dokážou být. Neříkám, že naše rodina je úplně normální, ale když se podívám na lidi, co jdou do tohodle pořadu, tak si říkám, že jsme na tom opravdu hodně dobře oproti nim. Některé chování účinkujících je odstrašující a vůbec nechápu, že takovýhle blázni mezi námi žijí. Mnozí jedinci jsou tak labilní, že bych se je bál potkat na ulici. Možná proto si tenhle pořad nenechávám ujít, protože mě to svým způsobem uspokojuje a jsem rád, do jaké rodiny jsem se narodil. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Vysoce nekvalitní drahej šunt, kterým chtěli soudruzi z Novy zbořit hranice vkusu. Ztotožňuji se s komentářem uživatelky Evora, která to vystihla skvěle. Doplním, že nejsem fanda žádných šmírovacích komerčních hitů, které se na nás valí ponejvíc ze západu (všechny ty debilní reality show typu Vyvolení apod.). Pořad Výměna manželek snad vybíral lidi bez všech dostupných mozkových nanobuněk, protože jejich psychologický profil mnohdy hraničil s "jednoduchostí" (ne u všech samozřejmě). Přiznám se, viděl jsem jen několik dílů, ale všechny mě dokázaly regulérně vytočit...a to se mnou umí jen Paroubek a ten jeho pomíchanej ciferník se sexymozkem. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Fakt o dosť lepšie ako slovenská verzia, ale stále mi to nevyhovelo. Nič výnimočné, hoci formát a námet sú originálne. Tie staré časti z roku 2005 ešte ako-tak, ale tie nové ... Komerčné hlúposti. Ako fakt asi iba kvôli originálnemu nápadu **. Jedna z lepších reality show (teda mať 33% sa nepodarí hocijakej). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Formáty úspěšných zahraničních pořadů se u nás běžně kopírují, většinou s problematickým výsledkem. Znám jediný případ, kdy je česká verze zajímavější než její vzor. Americká Výměna manželek má sice (paradoxně) na ČSFD vyšší hodnocení, je ale mnohem dryáčtější než její český klon. Etnicky, kulturně i nábožensky komplikovaná struktura americké společnosti zdánlivě umožňuje podniknout hodně zajímavou sondu do soužití lidí různých ras, tříd a náboženských konfesí, jenže v praxi nejde o nic jiného než najít co největší magory a vymezit je proti sobě. Kameru zajímají pouze konfliktní situace a radikální střih neumožňuje nic víc než to nejlacinější ždímání emocí. Česká verze je kultivovanější, delší, představuje zázemí účastníků, má tendenci vyprávět lidské příběhy. Jistě, stále jde o voyaerství, ale vedle toho mají první řady nepopiratelnou sociologický rozměr a především pro ženy má nahlížení do cizích kuchyní i určitou terapeutickou hodnotu - vidí, že i jinde je provoz domácnosti složitý a mnohé rodiny mají k dokonalosti daleko. Pořad sice vyvolává kategorické morální odsudky z řad komentujících, ale dno reality show je nutno hledat úplně jinde (osobně mezi ně řadím Big Brother a jeho odnože). Výměna manželek patří ve skutečnosti k tomu nejzajímavějšímu, co reality show u nás nabídly. Pozdější řady ve snaze o udržení sledovanosti nabídly stále hraničnější charaktery s konfliktnějším potenciálem a krok za krokem se blíží americkému východisku. Celkový dojem: 40 %. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Výborný počin, který ještě donedávna neměl v našich končinách obdoby. Chválím NOVU, která tento projekt vybudovala. Bavil jsem se skoro u všech dílů. Nejlepší na tom bylo, že vždycky šla žena do jiné rodiny, která byla úplnej protiklad té její. To bylo dokonalé a myslím si, že nejen já čekal vždycky na tu chvíli, kdy začnou hádky. Ty byly skoro pořád a NOVA nám je patřičně "servírovala". Pak další dny jsme si mohli v bulvárních článcích číst něco více. Např. v pořadu vystoupila rodina, kde byl šílený nepořádek a hned se o to začla zajímat sociálka, která chtěla odebrat ženě její děti. Je zajímavé, že to sociálka nevěděla už dávno před uvedením v pořadu. Dokonce prý i některé účastnice skončily v péči psychiatrů. A dokonce i štáb nutil účastníky pod pohrůžkou finančních postihů k extrémnímu jednání tak, aby vznikaly hádky a spory. Moc tomu ale nevěřím. Já bych do takovéto reality show nikdy nešel a obdivuji lidi, kteří najdou tu odvahu být pod dohledem kamer a na očích mnoha tisíc diváků. A to vše jen pro 50 000. Už se nemohu dočkat dalších nových dílů. Doufám, že brzy uvidím Rosenbergovu verzi:-). Sice plný počet nedávám, ale i ty 4 jsou velmi pěkné. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • V prvních letech rodina, jež se projektu zúčastnila, inkasovala 20 000 Kč. V pozdějších letech byla částka navýšena na 100 000 Kč. (Olík)
  • Herec Gustav Bubník, který v tomto pořadu namlouval průvodní komentáře, se společně s bývalou manželkou Soňou Bubníkovou pořadu účastnil. Konkrétně se tak stalo ve 3. epizodě, 1. série. (PanIncognito)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama