Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vedomostná súťaž "AZ-kvíz" sa už dlhé roky pravidelne objavuje podvečer na obrazovkách Českej Televízie. Pripravuje sa v štúdiach Brno. Zrejme aj preto trpí nedostatkom financií. Pretože tie výhry, čo ponúkajú sú skôr symbolické. Malé finančné odmeny alebo nepotrebné darčeky útechy. Súťažiaci musia predviesť pomerne solídne vedomosti, aby sa im podarilo prepojiť všetky tri strany trojuholníka. Zaslúžili by si hodnotnejšie ceny. Tiež by prospelo celé to viacej vyblískať. Takto to pôsobí dosť nudne. * ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tento pořead je jeden z mála který chci okomentovat - za prví 4 hvězdy jenom mezi soutěžními pořady to snad chápe každý... Jde mi o to, že tento pořad chápe svůj účel - nebá potřebu se měnit a modernizovat. Umožňuje lidem kteří mají obsáhlejší znalosti přivydělat si pár drobáků. Není to o náhodě a rychlost, ale o znalostech. Rád se na takovíto pořad pokoukám - oproti jiným soutěžním pořadům kde místo v chytrosi se mnohdy soutěží v trapnosti a blbosti. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tradiční pořad na ČT co si drží pořád svůj směr již mnoho let.. Jeho problémem je neustálá velká výhoda pro 1.hráče, který s i může skrz svoji pozici dovolit klidně i 1 chybu a stejně vyhraje... 3z5 Tom Riddle: Proč nestopují bankomat na bonusu? Oni vidí všechny políčka stejně ne jak mi v TV to již v pořadu několikrát ukazovali a vysvětlovali.. Kdybych viděl vždy bonus tak proč bych ,,střílel,, jinam? :) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Už klasická televizní soutěž si stále udržuje svůj standart. Otázky stále dobré, moderátoři pořád stejně kvalitní, ceny stále málo motivující (možná největší vada) a soutěžící někdy na vynikající znalostní úrovní a jindy krapet vědomostně méně zdatní. Já jako milovník vědomostních soutěží si toho pořadu opravdu vážím a pokaždé když mám čas se na něho rád podívám. 75% ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních soutěží pro "obyčejné lidi". Přiznám se, že nemám moc rád pořady a soutěže, kterých se účastní více či méně populární osobnosti. Pro ty to je pouze způsob zviditelnění se, aby mohli dále jenom cestovat po světě a občas vtipně zaglosovat. Vím, že to vypadá jako závist, a možná že i je, ale já prostě pořady "VIP se baví, vy čumte" nemám rád. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama