Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na tom visel dennodenně, dneska je to příjemné zpestření. Tak jako tak se ale jedná o bezvadnou vědomostní soutěž, kde se člověk ledacos dozví. Bylo super sledovat s postupujícími lety vzestup vlastních mentálních schopností, kdy jsem kolem tak sedmnáctého roku začal teoreticky vyhrávat. V reálu bych ale asi stejně dostal na prdel. 80% ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

Reklama

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá súťaž, ktorú príležitostne sledujem niekoľko rokov, v poslednej dobe takmer zásadne o poldruhej v noci. Niektoré otázky sú tam tak ľahké, že by ich uhádol aj nevyvinutý adolescent, ale bývajú tam aj také otázky, o ktorých by som nemal šajnu. Pamätám si, už dávnejšie, som sa dobre pobavil na bankomate, políčka so sumami boli rozložené asi takto: 2000, 5000, 100, 5000, 1000, a ako sa bežec pohyboval po tej šachovnici tak súťažiaci buchol po tlačítku jeeeeeeeb, no a či netrafil rovno tú stovku? Tomu hovorím šťastie :D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vedomostná súťaž "AZ-kvíz" sa už dlhé roky pravidelne objavuje podvečer na obrazovkách Českej Televízie. Pripravuje sa v štúdiach Brno. Zrejme aj preto trpí nedostatkom financií. Pretože tie výhry, čo ponúkajú sú skôr symbolické. Malé finančné odmeny alebo nepotrebné darčeky útechy. Súťažiaci musia predviesť pomerne solídne vedomosti, aby sa im podarilo prepojiť všetky tri strany trojuholníka. Zaslúžili by si hodnotnejšie ceny. Tiež by prospelo celé to viacej vyblískať. Takto to pôsobí dosť nudne. * ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Za čtvrtstoletí se tahle soutěž takřka nezměnila. Formát je pořád stejný, otázky podobné, moderátoři stejní. Jen občas se to studio změní. A to je fakt neuvěřitelné, že i po tak dlouhé době se tahle soutěž drží. A drží se právem. Je to fajnových 20 minut, kdy si divák vyzkouší, co ví a co ne. [11259. hodnocení, 334. komentář, 61%] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama