Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Fulvio 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za krasnou prirodu Novomlynskych nadrzi.Druhá za to, ze jsem to dosledoval do konce .............. .............A ted vazne.Napad filmu a idea byla, da se rici, dobra.Nicmene zpracovani me nemile prekvapilo.Vetchy podava svuj standardni vykon a da se rici i herecky tahne cely film.Kameru nemohu oznacit vylozene za spatnou, nicmene to mohu rici o dialozich a o deji. Vedlejsi postavy, ktere se ve filmu objevi v nas zanechaji dojem, ze by mohli posunout dej dal a objasnit ho, avsak je tomu naopak a mizi v zapomneni, aniz by nam neco podstatneho sdelily. Mnozi ve filmu hledali, a uspesne nasli, nejakou symboliku.Mne se to ale nepodarilo.Verim vsak, ze, po precteni vice komentaru tohoto filmu nejakou symboliku najdu a zmenim nazor a hodnoceni filmu. To hlavni, co si odnasim z tohoto filmu je poselstvi, ze, " Priroda dokaze byt zivel, ktery nici lidske zivoty, stejne jako clovek " .(a to jenom diky zaberum " po konci" filmu) ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Velkou část tohoto počinu tvoří záběry, jak vystřižené z přírodopisného dokumentu o hnízdištích vzácných druhů vodního ptactva v podunajské deltě se zaměřením na výskyt Bukače velkého (Botaurus stellaris). Časté záběry šustícího rákosí a brodícího ornitologa však neruší ani monotónní komentář, na jaký jsme z podobných dokumentů zvyklí. Přírodní idylku ruší jen jakási na pozadí běžící zápletka, která má být dle distributora thrillerem a kterou se zdráhá zdravý rozum většiny uživatelů, včetně mne pochopit. Omluvou pro mne není ani standardní výkon Ondřeje Vetchého, jehož herectví si vážím, protože bych od něj očekával, že dokáže odhalit nevyrovnaný vztah Körner - Cieslar a roli se ctí odmítnout. ()

Reklama

jitrnic odpad!

všechny recenze uživatele

To byl úlet!Nebylo mi dostatečným varováním, že jde o český thriller ze současnosti, věřil jsem, že díky Kornerovu scénáři by mohlo jít o zajímavý film. Výsledek mě zcela uzemnil. Těžko vybrat, co je víc zhvízdané. Na výběr je blábolivý scénář s některými až bizarními dialogy, amatérská režie, Ondřej Vetchý, kterého podezírám, že svojí roli odehrál pod vlivem drog, ostatní herecké výkony raději nekomentovat. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Jediné, co jsem si z filmu odnesl, byla ironie jak z černé komedie, ačkoliv nejspíše nechtěná a tvůrci nezamýšlená. Abych ji popsal, musím se tak trochu dopustit spoileru: Kristek Ondřeje Vetchého se snaží konat dobro a vždycky za to dostane "přes hubu". Nejprve při povodních zachrání dívku a zkazí si přitom zrak. Nakonec se ukáže, že tu dívku zachránil vlastně jen proto, aby o nedlouhou dobu později zahynula při akci podivné sekty. A když se ji Kristek snaží zachránit podruhé (neúspěšně), dopadne ještě hůře. Co z toho plyne? Nikomu nepomáhejte, má to nulový efekt a ještě to odskáčete. No není to téma do černé komedie? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby se tvůrci rozhodli, co to má být za film, bylo by po problémech. Jako thriller to může fungovat jen stěží a jako drama to také poněkud selhává. Ale klady tu rozhodně jsou: Ondřej Vetchý, kamera, hudba a vlastně i režie (aspoň co se atmosféry a technické stránky filmu týče). Ale tuhle podobu paranoidního podobenství neberu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama