Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční promítání hororu ze 70. let se promění v peklo, kdy vrah "vychází" z filmu a ke všemu s jedinou myšlenkou: "ZABÍT VŠECHNY DIVÁKY". (LIVINGDEAD)

Recenze (94)

anderson 

všechny recenze uživatele

TAKTO sa opisuje od klasikov ! :-) A pre mňa DEMONS rozhodne klasikou sú. Debutujúci režisér nám servíruje krvavú jazdu nočným kinom, v ktorej si rozhodne nebudete istý kto a či vôbec niekto prežije. Slasher svižný ako prásknutie biča po tele mladej panny. Inak je zvláštne, že sa ateisti vždy v ťažkých chvíľach utiekajú k Bohu. :-) Apropo užívateľ LIVINGDEAD nechutne spoileruje. Úbohé. (1.1.2009) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chceš ji? Tak to budeš muset projít skrz mě!" ...čvacht, mlask, uhhh. Propojení filmu s reálným životem není sice novou myšlenkou, stačí vzpomenout na Laternu magiku, Purpurovou růži z Káhiry či ve stejném roce vzniklou Poslední premiéru, ale ke 4* mě vedly dvě věci - 1.posledním přeživším není srdnatá děva (tohle klišé je totiž už trapné a způsobuje, že jeden dopředu ví, jak film skončí), 2.zpočátku jen nesměle naznačované gore s uhýbající kamerou se směrem ke konci proměňuje ve výživný lidský guláš. Skupina diváků pobíhá v uzamčeném kině, v patách je jim šílenec s elegantní vývrtkou a vypadá to, že nikdo nepřežije. Zajímavý je metaforický závěr. Kde vlastně všichni jsou? Možná v blbém filmu, ale možná že jejich duše propadly peklu... už jsem čekal jen na Freddyho nebo cenobity... ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý námět bohužel velmi neuměle zpracovaný. A je to škoda. Protože vrah vystupující z filmu během půlnočního promítání starého hororu je docela děsivé a nápad se opravdu cení. Režisér i scénárista to však pohřbyli naprosto obyčejným, nudným, klasickým zpracováním obyčejné vyvražďovačky. Slasher jsem čekal, ale o mnoho lepší. Na druhou stranu vrah je výborný a klidně z tohoto filmu mohl být opravdový kult a námět na pokračování, ale jak jsem podotkl, nic takového se patrně nestane z výše uvedených důvodů. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová jízda, která je dokonalou ukázkou hravosti a invence. Paralelně propojit dějiště vysloužilého kina s promítacím plátnem byl výtečný tah, třebaže s podobným nápadem přišel již Lamberto Bava ve snímku 'DEMONS' . Samotné kino je útočištěm zvrhlého záporáka, který svým obětem nedá žádnou šanci. K zabíjení používá vrták a navíc jeho vzhled je dostatečně působivý. Vraždy jsou sice víceméně stejné, ale technické zpracování zaručuje, že neomrzí. I proto se nezdráhám vysolit čtyři hvězdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Originální, napínavý, krvavý a zábavný slasher s výraznou příchutí kvalitní béčkovosti, jaký už tu dlouho nebyl. Opravdu jsem byl tímto filmem moc příjemně překvapený. Zvlášť podle současného hodnocení na IMDb (3.6) jsem očekával cokoliv nepěkného, ale dostalo se mi víc než solidní podívané, na níž evidentně pracovali hororoví fanoušci (a jim je také určena). Potěší pěkná zabití (obzvlášť vražda "dva jednou ranou" :-D ), různorodost charakterů a především, uvážíme-li podmínky, jejich racionální chování. U týhle vyvražďovačky vám odpadnou ty otázky "Proč nezkusili tohle? Proč neudělali tamto?", protože postavy se tentokrát drtivou většinu chytrých nápadů zrealizovat skutečně pokusí. Dalším plusem je povedený záporák. Tenhle vrahoun by se s trochou péče mohl stát poměrně oblíbenou hororovou ikonou (má na to dostatečně pěkný vzhled, typickou chůzi a zajímavý původ), zvlášť pokud by se v druhém díle, ke kterému si tenhle film nenuceně (!!!) nechává otevřená zadní vrátka, dokázal pořádně utrhnou ze řetězu ... tedy ehm ... vylízt z plátna. Jak je vidět, začínající režisér Jack Messitt mě svým debutem vyloženě potěšil, a já budu vyhlížet jeho další projekty. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Internetové noviny Huffington Post zařadili snímek mezi deset nejlepších hororů, vydaných pouze na dvd. (Terva)

Reklama

Reklama