Reklama

Reklama

Příšerka v Paříži

  • Francie Un monstre à Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž roku 1910. Městem vládne panika. Hladina vody je čím dál vyšší a příšera je na útěku! Začátkem roku 1910 čelila Paříž katastrofálním záplavám, které způsobila rozlitá Seina. Řeka kulminovala osm metrů nad svou obvyklou hladinou, a možná proto už si dnes nikdo nepamatuje, že se tehdy město také třáslo hrůzou z šestinohé příšery, která řádila v jeho ulicích. A jen málokdo by si tyto události spojil s hudebním fenoménem, který se zrodil v jednom místním šantánu. Rozruch ve městě působí děsivý tvor, který je na útěku. V patách je mu hrozivý komisař Maynott se svými muži. Příšerka naštěstí najde útočiště v pěveckém kabaretu po boku místní hvězdy, krásné a srdečné Lucille. Ta se společně s výstředním vědcem a jeho vznětlivou opicí snaží neškodnou příšerku zachránit. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (76)

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabé, a to som ani veľa od toho nečakal. Animácia je celkom podarená, sympatičnosť postáv je na vysokej úrovni. S animáciou napr. automobilov je to už horšie...s cieľom dynamickej jazdy (ako keby to bolo v animáku nejaké podstatné) odchádzajú fyzikálne zákony a logické prevedenie animácie do úzadia. Príbeh je jednoduchý až podpriemerný, prosto nič, čo by z neho nejako viac zaujalo. No a humor ma ani raz nepobavil, a to je na zamyslenie. Nie že by ho bolo málo, ale chcel byť až priveľmi in, priveľmi kúúl, prosto príliš "tlačil na pílu" a viackrát bol slabý až trápny. Opäť sa raz mi potvrdilo, že francúzske 3D animácie nestíhajú ani "európsky vlak". Posun vidno akurát po technickej stránke. Hodnotenie: 55% ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tenhle animák uběhl jako voda v Seině a mně se vážně líbil. Vybraný humor s lehkým dramatem se krásně doplňuje a navíc je vše spestřeno krásnými písněmi. Pro mě vážně krásné spestření po bláznivých, vtipem hýřících animácích jako Madagascar. Ikdyž si stejně myslím, že to mělo skončit na Eifelovce se slovy " A vždy na něho vzpomínali." Ale i tak...spokojenost . ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je skutečně trošku nudný. Skoro jsem se tím nechala od dalšího sledování odradit. Takže za sebe samu doporučuju nenechat se v žádném případě odradit,byla by to totiž velká škoda. Mohlo by se lehce stát, že by divák tak mohl o hodně přijít. Francouzům se povedl velmi přijemný animovaný film. Po tom začátku jsem se nenudila a o to přece šlo. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podobne ako mi pred cca rokom dokonale sadol vážne pojatý francúzsky animák Iluzionista, tak mi teraz sadla Príšera v Paríži. Príbeh z 19. storočia, kde sa pomaly, ale nebezpečne zvyšuje hladina vody a kde kvôli experimentálnemu genetickému mixu náhodou narastie blcha do (nad)ľudských rozmerov a ukryje sa v miestnom kabarete, sa mi páčil z viacerých dôvodov. Jednak preto, že to nie je komédia pre detičky, ale milý, dospelejší film, kde sú vtipné momenty skôr bonusom a kde majú postavy i dej kvalitný vývoj. Taktiež je tu krásna vizuálna stránka (pokiaľ človek pozerá kvalitnú verziu a nie hneď trápny prvý rip, ktorý sa objaví na nete), ktorú dopĺňa rovnako vydarená hudobná stránka; pre mňa výnimočná tým, že ma po prvý krát v animáku neotravovala ani jediná hudobná vložka. Prekvapivo skvelá je však nielen francúzska, ale aj anglická verzia filmu, potešilo tiež niekoľko oživujúcich prvkov ako z monster-horroru a keďže je moje nadšenie z filmu plnohodnotné, také je aj moje hodnotenie. ()

blechy 

všechny recenze uživatele

Tyjo, myslím, že je škoda, že tento film nejde co české distribuce. Viděl jsem ho ve Francii a musím říct, že je to naprosto nenáročný animák se super písničkami od Vanessy Paradis a M ... :)) Žádný nucený humor... prostě taková príjemná hodinka a půl francouzského filmu :))) Písnička z filmu: http://www.youtube.com/watch?v=F5widTOLfmM ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný film byl v České republice promítán během 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. (R´Hell)

Reklama

Reklama