Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

Lennie 

všechny recenze uživatele

Škoda krásného francouzského seriálu. Těšila jsem se na pokračování, které mě ovšem hluboce zklamalo, a to jak svou grafikou, tak látající planetkou, krerá mi do příběhu vůbec nezapadá. Vtloukat dětem odmalička, co všechno je na světě špatně, mi nepřijde jako geniální nápad. A taky mě mrzí, že jediná postavička, které zůstaly původní rysy je Maestro. ()

HarveyDent odpad!

všechny recenze uživatele

Podělaná ekologická agitka, která by měla vyvíjet u dětí myšlení ohledně ekologických otázek. Ale jelikož je to konstruováno jako agitka tak nerozvinuje, ale přesvědčuje a myšlení dětí je naopak omezováno. Není to vůbec objektivní a od reklam komerčních výrobků znečišťujících "matičku Zemi" se to liší jen opačným extrémem. Třeba si pustťe nějaký televizní agitační klip z dob před ´89 a porovnejte to - rozdíl bude v animaci a v tématu. Když se 4 minuty před koncem ten "vědátor" zeptal na "názor" dětí málem jsem se poblil, když ty děcka udělala rekapitulaci všeho, co řekl zaujatý "mistr". Za tohle bych ty lidi, kteří to vytvořili, nezavíral, já bych je střílel. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

OMG...tohle má být poučný seriál pro děti? Když tam dětská postavička prohlásila "Průmysl je bezpochyby jedním z prioritních faktorů zapřičiňujících globální oteplování." nevěděl jsem jestli se mám smát nebo brečet. Takhle se to nedělá ...Vzpomínám se slzou v oku na Byl jednou jeden život ... 15% P.S. Možná už vím díky čemu napadlo pana Klause, že globální oteplování neexistuje ... tento seriál mi přijde ve svém záměru bojovat proti znečišťování a ničení přírody značně kontraproduktivní ()

whack 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál, ktorý deťom vnesie do duše trošku potrebného ekologického cítenia. Každý diel  (okrem nudného prvého) rozoberá iné problémy z iného kúska sveta, od udržateľného hospodárstva v Afrike, až po ušľachtilú myšlienku redukcie áut vo vyspelých krajinách. Pozitívne naladená, nenásilná forma rozprávania nemôže uraziť nikoho. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Dávám 1,5 hvězdičku (tedy subjektivní 1) a to pouze za snahu a vštípit ekologické téma dětem. Bohužel nemůžu dát víc kvůli několika chybám. Animace jsou jak lepší (prostředí), tak i horší (postavy a zvířata). Střih a "posun kamery" je šíleně zběsilý. Vše je prostě nesmyslně zrychlené. Navíc byla poučná fantazijní pohádkovost (která se však opírala dříve o realitu) zaměněna za absurdní nesmysly. :-( Inu modernizace se nepovedla jko u mnoha jiných animáků (zejména těch evropských). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama