Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 1

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (485)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drsná, atmosferická, tiše zádumčivá cesta. Není to vikingská rubačka, jak jsem v exploatačním skrytu duše doufal, ale výsledek je dostatečně výjimečný a oduševnělý na to, aby ve mně nenechal žádný pocit zklamání. Někdo se bude nudit, jiného to zase těžce vezme. Těžko odhadnout. Palec první - Mikkelsenův 'Jednooký', druhý - příroda. A nemůžu si pomoci, ještě třetí palec za výtečně přesvědčivé, syrové/surové násilí. Ono ho tam příliš není, ale když, stojí to za to. Takže režisér BRONSONa má u mě další velké plus. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to bylo v Pulp Fiction, kde jedna postava řekne (parafrázováno): "Tvoje p*del pozná středověk." A středověk v tomto filmu je peklo. Temná atmosféra a špinavost, přesně takhle má vypadat středověk, žádné hollywoodské načančání. Herci bez debat skvělí, hlavně tedy Mads Mikkelsen, který vůbec nepotřebuje promluvit. Dále stojí za pozornost představitel malého chlapce Maarten Stevenson. Film se krom jiného může pochlubit i skvělou kameru, jež obraz snímala na formát RED ONE. Fungovalo to výborně. Neméně skvělá je i režie Nicolase Windinga Refna (Bronson), který se inspiroval prací Terrence Malicka a Andreje Tarkovského. Je tedy nutno počítat s pomalým temporytmem, ale po skončení se divák bude cítit očištěn a bude mít pocit, že právě viděl něco mimořádného. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Tezko napsat neco smysluplneho o tak vyjimecnem filmu jako je Valhalla Rising. Severske mytologii nerozumim, vlastne jsem jen matne tusil, na co se vlastne divam a o co jde. O to vetsi zvedavost to me budilo. Navic ten vizual je temer po cely film naprosto neuveritelny a Mikkelsen je tak uhrancivy, ze nepotrebuje slova, abych z neho nespustil oci. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Film k zamyšlení. Velmi procítěný film! Říkejte si tomu filosofie, melancholie, art atd. ..., ale myslím si, že tenhle film je o tom, o čem už dlouho přemýšlím, a to je to, že bychom se měli dál vyvýjet a nechat tady nějaký odkaz naším potomkům, ať se mohou vyvýjet zase dál oni. Je to normální proces už od počátku vesmíru. Možná tenhle film nemá žádný scénář, ale to je úplně jedno. Důležité je, co nám říká. Důležité jsou emoce. To jak se režisér vcítil do postav je neuvěřitelné a scénář by to možná i spíše zkazil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalý filmový tvar, nespoléhající na velký dějový spád, přesto naprosto strhující. V průběhu filmu se úžasně stupňuje mystický prvek okolo hlavní postavy, ožralecká kapitola "HELL" je geniální a vizuálně jsou to neskutečné orgie. Mimoto polemika o podstatě víry (a jejím vsugerování bez výkladového slovníku) je skvělá, motiv hledání svaté země, která se změní v peklo pak vše korunuje. A Mikkelsenova postava je navzdory naprosté absenci jakékoliv repliky z psychologického hlediska strašně zajímavá, a to nemluvím o tom, že je svým jednáním prostě nehorázně cool... Naprostá spokojenost a chuť dopřát si kdykoliv znova, protože tohle není jen pastva pro oči. To je především skvělá ukázka bezchybného filmového řemesla, která mne nepřestane fascinovat a jejíž sledování je orgasmus... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • V celom filme nemá Mads Mikkelsen žiaden dialóg. (m.a.t.o.)
  • Během plavby na řece je jedna z postav zasažena šípem. Přestože loď směřuje podél břehu, muž je zasažen do prsou. (Terva)
  • Na oficiálnej webstránke sa možno dočítať, že postava Madsa Mikkelsena sa volá Harald. Pritom vo filme ho každý oslovuje One-eye (Jednooký). (m.a.t.o.)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno