Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 1
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (585)

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozhodne sa tomuto dokumentu nedá vytknúť vizuálne prevedenie, to rozhodnie nie, ale dané podanie, že vlastne sa nič nerobí a v zapäti čo všetko sa robí a ako je toho veľa, ak sa pozrieme do minulosti a bla bla bla... proste pripadalo mi to ako referát na základnej škole (samozrejme polovica so mnou nebude súhlasiť...) Pohľad z hora ma miestami sr*l, ale taktiež to nevidím ako veľký problem... skôr skreslené informácie, ktoré neboli až tak pravdivé... určite, je potreba začať niečo robiť, ale až tak pesimistický by som nebol. "Na každom šprochu pravdy trochu..." 7/10 Nemalo to tú osobitú myšlienku, ktorá by ma takpovediac dostala do kolien... asi preto za 3, čoš je ale dobré hodnotenie. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

FASTER and FASTER, MORE and MORE.....Nic není tak jednoznačné, vše má dvě strany mince, svůj rub a líc. Nicméně to nic neubírá na důležitosti, aktuálnosti, kvalitě a poselství tohoto pozoruhodného dokumentu. Kdyby již za " mého mládí " místo " kvalitních učebnic a zajímavých uspávacích " výkladů učitelky zeměpisu a přírodopisu nám byla pouštěna podobná DVD, mé ( nejen ) zeměpisné znalosti by ( troufám si tvrdit ) neobsahovaly tolik " hluchých míst ". Velice působivý dokument. 90% p.s. nemám nic osobně proti Z. Svěrákovi ( ba právě naopak ), ale v tomto případě jsem jeho doprovázející komentář vydržel poslouchat cca 3 minuty než jsem DVD přepnul na originál. komentář. Jeho hlas a " styl vyprávění " mi absolutně k tomuto dokumentu neseděl. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Yann Arthus-Bertrand, velký fanoušek balónového létání, a o nic menší fanoušek zachování lidské rasy navzdory její zabedněnosti a sobectví, přináší dokument o stavu a směřování našeho světa, který bych nejstručněji popsal asi jako "Baraka bez psycho hudby, zato s komentářem". Vizuálně úchvatné a přitom mrazivé dílo, které by se mělo povinně promítat v hodinách ať už přírodovědy nebo věd společenských. Klidně i s tradičně kvalitním českým slovním doprovodem Alfreda Strejčka. Tahle "ekologická agitka" se povedla. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá eko-agitka, ktorá nielen kritizuje a varuje, ale aj radí, ako proti kritizovanému bojovať a dáva nádej na zlepšenie. Dvojhodinová stopáž nie je na škodu, naopak filmu dáva možnosť byť komplexnejším a výraznejším. A veru že tvorcovia túto možnosť využívajú. Nebyť prvoplánového monológu rozprávača, dal by som 5*. Tie obrázky totiž majú OBSAH. P.S.: Milujem mrakodrapy a nevadí mi megalománia, ale s kritickým postojom k Dubaju sa plne stotožňujem. Film ho vyslovil za mňa. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Doslovná" adaptace fotografické publikace Země krásná neznámá od téhož autora obohacená o slovní neposlouchatelný průjem v podobě té nejlacinější možné agitky. A její přítomnost nedokáží vykoupit ani ty nádherné záběry, které se stejnak za ty dvě hodiny (režisérský sestřih) přejí až příliš rychle. Chtělo by to být něčím jako je Baraka, ale není. Ani zdaleka. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Emise plynů vytvářejících skleníkový efekt, které vznikly při natáčení snímku Home, byla vyrovnána podporou projektů na ochranu životního prostředí. [Zdro: SPI] (POMO)
  • Home si klade za cíl být šířen volně v globálním rozsahu. Jeho jediným ziskem bude přenos tísňového volání mezi všechny země světa. [Zdroj: SPI] (POMO)
  • Spolu s celosvětovou premiérou v kině a vydáním na DVD a Blu-ray se Home objevil i na YouTube, a to zcela oficiálně, s vlastním designem stránky i desítkami bonusových materiálů. Jeho "zisk" se podle tvůrců nebude počítat v dolarech, ale v počtu lidí, kteří ho uvidí. (ČSFD)

Reklama

Reklama