Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 2
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (585)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu dech beroucí záběry. Téma ekologie, které nás bombarduje ze všech stran, nás při sledování tohoto dokumentu musí trefit do nejcitlivějšího místa, pokud ještě nějaké máme. Není to nejlepší dokument světa, ale je to jeden z dokumentů, který se týká celé společnosti, celého lidstva a tudíž má v tomto hledisku hlubší význam. Premiéra filmu na celém světě v mnoha veřejnoprávních médiích snad už konečně "nakopne" společnost k lepšímu zamyšlení nad ekologickými problémy. Nebuďme stále jen optimisty. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry a silná zelená/ekologická agitka, což by mě ani tak nevadilo. To, co mi opravdu na dokumentu Home vadilo, bylo, že tvůrci považují diváky předem za blbce. Způsob vyprávění a podávání faktů, ať už pravdivých či nikoliv, je téměř učitelský výklad bez poskytnutí možnosti nechat diváka se zamyslet, udělat si vlastní názor. Bohužel. Možná použít záběry bez komentáře by bylo pro mě efektivnější. Říkejte si co chcete, ale ani krásné natočené scény neposunou toto dílo aspoň ke kolenům snímku Baraka. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti: Zem zhora a zároveň zblízka. Chvíľu sme v Kostarike, strihom zase v Indonézii a v zápätí v Himalájach. Ako podnet na zamyslenie osožné, informačne samozrejme povrchné. Ide o to, ak vás niečo zaujme, naštudujte si. Vizuálne nádherné, až mi pripadá, že ten komentár je tam navyše. Z jedného uhľa pohľadu je, z iného je to vlastne práve o ňom. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mate, co kdo vlastně viděl. Někdo chválí dabing Zdeňka Svěráka, jiný zase dabing Alfréda Strejčka. Já viděla dvoudílný dokument dabovaný A. Strejčkem. Úžasný projekt, který nám předložil Yann Arthus-Bertrand stojí rozhodně za to, abychom si na něj našli čas, protože mnoho záběrů je nejen dechberoucích a nádherných, ale současně i silně alarmujících. A jestliže je v žánru zahrnuté i drama, věřte, že je to tentokrát stoprocentně namístě. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument nám ukázal, jak vyjimečný máme domov - naši Zemi a jak jí neskutečně rychle a bezohledně ničíme a vyčerpáváme, mám z budoucnosti celkem obavy. Komentář není tak špatný, jak tady většina píše a člověk se dozví plno zajímavých věcí. Myslím, že by tento snímek měli povinně všude pouštět, ať už se společnost vzpamatuje a začne něco dělat, aby jsme za pár desítek let neměli jen dokumenty, jak to tady vypadalo. Opravdu nádherné záběry shora, které berou dech ... Vím , že s naší planetou to není moc dobré, ale , že je to tak špatné jsem opravdu nečekal, hodně lidem by shlédnutí filmu otevřelo oči. Kde budeme žít, až se vše zničí a vyčerpá ... ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • V Las Vegas, které je vybudované v poušti a kde žije kolem 600 000 lidí, se denně spotřebuje průměrně kolem 800-1000 litrů vody na osobu. V roce 2009 průměrný Čech denně zpotřeboval 138 litrů vody. V tomto údaji je ale kromě spotřeby záchodu, pračky, umývání nádobí či použití sprchy započítán i podíl vody potřebné k vyrobení např. potravin, výrobků, atp. (Expertt)
  • Na projektu Home se finančně podílela celá řada velkých světových společností, nejvíce firma PPR. (ČSFD)

Reklama

Reklama