Reklama

Reklama

Divnej týpek

  • USA Gentlemen Broncos (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Probuďte svou mužnost, popadněte popcornové kuličky a připravte se na salvy smíchu s Divným týpkem! Režisér filmu Boží zápasník (Jared Hess) a jedna z hvězd seriálu HBO Flight of the Conchords (Jemaine Clement) spojili své síly, aby natočili příběh Benjamina Purvise (Michael Angarano), sympatického samotáře, jehož dosavadní život se převrací naruby poté, co mu namyšlený autor románů fantasy na festivalu spisovatelů ukradne příběh. Ve vedlejších rolích této “legrační a svérázné komedie” (People) se představují Jennifer Coolidge (Prci, prci, prcičky) a Mike White (Škola ro(c)ku). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (93)

Nin 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne taková pecka jako Napoleon Dynamit, ale zase znatelně lepší než Nacho Libre - čili výborná švihlá komedie, kde největším plusem je sympaťák Michael Angarano a loserovský egomaniak Jemaine Clement. Jinak ono se těžko popisuje, co se mi na tom přesně líbí. Hlavně tu jde o jakousi poetiku spojenou s těmi bizarními postavami, které jsou tou svou švihlostí opravdu originální a chovají se jinak, než je zvykem v drtivé většině amerických filmů. Člověk třeba často neví, jakou absurdnost zrovna vypustí z pusy nebo co provedou, a tak je větší zábava je sledovat. P.S. Oficiální české titulky dost osekaly jazykový humor filmu. (7/10) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jared Hess je úchyl. Jared Hess je nepochopený. Jared Hess je mimoň. Jared Hess je král komedie. Pokud už vás všechny ty sandlerovky, stillerovky a další komerční hollywoodské komedie nudí, dejte tomuhle týpkovi šanci. Už v Napoleon Dynamite (nebo teda hlavně tam) prokázal, že má na vykreslení jakože fakt divných postav prostě talent. A po Božím zápasníkovi s Jackem Blackem i v Divným týpkovi opět vsází na stejný ingredience- banda prosťáčků, situace, u kterých nevíte, jestli jsou trapné záměrně nebo ne (ale smát se budete tak jako tak) a prostě takové to něco, co v jiných filmech neuvidíte (a tím nemyslím zrovna bojové jeleny a sledovací lamy :-). A stejně jako u Napoleona i tady palec nahoru za úvodní titulky. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Uznám, že začátek byl dobrý, ale co ten zbytek? Líbilo se mi téma literárních tvůrců, špatných adaptací a plagiátorství. Jenže celé to bylo... prostě divné. Občas taktéž nějaký ten dobrý humor, hlavně díky stále stejnému výrazu hlavního aktéra. Ale jinak je to celé jedna velká podivnost a bizarnost, nad kterou se dá jedině kroutit hlavou. ()

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Čudnému čávovy ukradne autor románov Chevalier námet na knihu, ktorému sa v poslednej dobe nedarilo. V podstate si stačí pozreť fotografie k tomuto filmu a zistíte že to nie je nič pre vás ak nie ste fanúšik sci-fi a zvráteností (ktoré sa objavia v tej jeho knihe). Nápadom je teno film podobný s Nenapraviteľný klamár (2002), kde sa jednalo o krádež námetu na film, no tento film má na nenapraviteľného klamára rozhodne ďaleko. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Kamarátkam budem navždy ďakovať za tento klenot, ktorý som videl prvýkrát u nich pred pár mesiacmi a odvtedy už asi tri-štyri krát. A zakaždým som sa bavil ako idiot. A práve dosť často na... na idiotinách. Ale takých príjemných, podivných, čudesných, prehrávaných a zároveň smiešnych tým najviac nerdy-geeky-dorky spôsobom, aký len jestvuje. A tá hudba a celá atmosféra... nuž, neodporúčam tento film nikomu. Lebo ako pri Smiley Face, toto je úplný love-it-or-hate-it film, takže je to na vás, ako ho prijmete, či jeho naivitu odmietnete, alebo ju prijmete za svoju a už si Gentlemen Broncos len budete šialene užívať. Pre mňa veľmi subjektívnych 85% ()

Galerie (10)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama