Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

bourec 

všechny recenze uživatele

Co to jako je?Byl boj rozhodnout se,jestli budu film sledovat,nebo ne.Nakonec zvědavost zvítězila,a to byla chyba.Už jen snový,roztřesený,zamlžený,barevně přebuzený sekvence ,z kterejch u každýho podobnýho filmu,kde jich je tolik uchcávám,hnali tenhle film do podprůměru.A je mi úplně u prdele,že je to neholywodský,jiný a pro někoho výborný.Děsná,vlastně nijaká výprava(tu lepenku přes oči mám doma v sekretáři),herci strnulý,bitky trapný,prostě totální ,a navíc nezábavná zbytečnost.74%?To spíš znamená množství prosranýho filmovýho materiálu,než hodnocení.10%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Záblesky geniality v zajatí amatérizmu. Winansov druhý celovečerný film sa, presne ako píše Anderton, veľmi dlhú dobu hľadá. Rozprávanie je sprvu chaotická a zmätená, i keď zaujímavá explózia nápadov, ktoré však dohromady nepôsobia dva razy kompaktným dojmom. Nízky rozpočet sa najsilnejšie odráža na slabej technickej stránke, ktorá nedáva priestor vyniknúť kamerovým finesám (tie tu ešte nehrajú tak naratívne významnú rolu a občas pôsobia len ako na efekt) ani nespornému talentu, utopenému vo farebných filtroch a extrémnom počte strihov na sekundu. Pritom by sa mnohé dalo vyrušiť, pokiaľ by sa Winans nepokúšal o niečo, načo nemá - ako napríklad nedomyslená akcia, ktorá úplne postráda potrebnú kinetickú rezonanciu. V neskoršej fáze si však ujasňuje priority a Ink sa začína meniť v rozprávkovo ladené podobenstvo o ľudskej povahe a ceste k sebe samému. V tejto polohe už sa zbavuje mnohých nedostatkov a dokáže vyvinúť aj vítané emócie, ktoré znásobujú pôsobivosť finále. Najväčším kladom je hudba a prepojenie paralelných svetov s vlastnou mytológiou - tu len zamrzí zbrklá expozícia niektorých postáv. Po výtvarnej, technickej, scenáristickej i režijnej stránke ponúka Winans omnoho viac až vo svojom ďalšom filme. 60-70% ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový předchůdce Insidious, aneb uneseme tě ve tvém vlastním snu a jen ty se můžeš zachránit, s pomocí taťky, kterej taky spí, samozřejmě. Myšlenka snového děje se mi líbí, stejně tak scéna řetězových reakcí zaujala, pro takový kousky mám odjakživa slabost, víc by se mi ale líbilo fantasy z pohádkové říše snů alá Neuvěřitelný příběh apod., kde se to obejde bez fotříka, ten mi vadil šíleně, celkovou svou existencí ve filmu mě hrozně iritoval a nejraději bych nechala unést jeho. Stejně tak se mi nelíbila hromada hluchých míst, kdy se hrdinka na posteli asi zrovna jen převalovala, nevyjímaje chvíle, kdy se asi i hodně vrtěla, protože co chvíli se divák probere ze sna, zdvihne oči na obrazovku a zjistí, že už se to tam zase jen líně fackuje, aniž by se děj někam posunul. 50% ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Po skončení tituliek som ostala v nemom úžase. Wow! Neviem či vyzdvihnúť skôr vizuálnu stránku filmu, alebo tú dejovú, pretože obe sa ma dotkli rovnako silno. K tomu všetkému krásna hudba, výborní herci a môžem s kľudním svedomím povedať, že INK je jeden z najkrajších a hlavne najoriginálnejších filmov aké som doposiaľ videla. Absolútne nechápem tie nízke hodnotenia. Pre mňa jednoznačne 5*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Co nebo kdo nám přináši sny? A noční můry? O tomhle (ale nejen o tom) je film Ink - film, který má nápad, nebo lépe řečeno má spoustu menších nápadů. Někteří lidé tady píšou, že režisér je amatér... a vskutku jako by sem tem mezi scénami prosvítalo jisté amatérství. Ale skutečně jde o to, aby film měl nějaké dané režisérské postupy? Ne, absolutně ne. Právě že naopak, díky jeho jisté individualitě je toto dílo naprosto netuctové. Člověk se na to dívá a říká si: "Tohle jsem ještě nikdy neviděl." Jako by jeho rukou vzniklo něco naprosto nového. Jak jsem řekla - má to nápady, má to slušný příběh, zajímavou režii i kameru, je to zkrátka snové. Někdo tvrdí, že Jamin Winans je jen amatér, já tvrdím, že tehle chlápek má velký talent - nemluvě o tom, že to nejen režíroval, ale také napsal. Jsou známí režiséři, kteří netočí nic zajímavého, pak je tu někdo takový, kdo i přes nízký rozpočet a nevelkou zkušenost dokáže natočit něco, co bere dech. Nezaslouží si, aby ho někdo shazoval. Bylo to úžasné. ~(4,8)~ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama