Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sion Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický film, který by se měl u nás promítat v kinech namísto všech těch teenage hovadin, ať se z toho třeba distributoři i diváci s prominutím poserou. Další vynikající a tentokrát opravdu masivní nálož z asijského kontinentu. Závěr mohl být ještě více dotažený, stejně tak zvuková stránka filmu, ale i tak nemůžu dát méně než za pět. Nenechte se zaskočit tou závratnou stopáží, snímek uteče jako voda, není zde hluchého místa. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Shion Sono v tomto bezmála čtyřhodinovém filmu stihl zkombinovat velké množství žánrů, aniž by to budilo dojem jakékoliv nesourodosti. Právě neobvykle dlouhá stopáž mu dovolila dostatečně rozvinout množství dějových linií, které se v závěrečné kapitole (film je rozdělen do čtyř kapitol) protínají. Vedle centrální romantické linie film pojednává o křesťanství a fanatismu, o úchylkách, dospívání a o rodinných problémech, přičemž Sono se při psaní tohoto eposu nezdráhal kombinovat jednotlivá témata do originálních a vcelku odvážných vzorců (např. fakt, že hlavní hrdina – syn pedantského kněze – hledá svou „Pannu Marii“ skrze fotografování kalhotek nic netušících dívek, které je zde prezentováno jakožto specifický druh umění). Jedná se o velmi zábavný, nápaditý a myšlenkově podnětný film. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neskutecne originalni, zabavny a epicky asijsky kousek, ktery zvladl nevidanou vec - ani na chvili nenudit ve sve monstrozni 4h stopazi. Vyborna story, zvrhle charaktery, brutalni drama, unikatni romance i (a to zejmena) extremne vtipne momenty. Je na case abych konecne zmasteroval techniku Tosatsu, pouzil Kung-Fu k ziskani momentky zenskeho rozkroku, poradne to rozjel s kamerou na auticku a pouzival trojdilnou tyc San-sestsu-kon k polapeni bobrika! 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁ ŽIVOT, JAKÝ SI HO UDĚLÁ. A BÝT ZVRHLÝ JE JEDNA Z CEST.“...... /// Netradiční příběh o cestě k 1.erekci, nešťastný lásce a životě v hříchu. Film plnej voyeurství, oplzlostí, úchylný zábavy, sexu i smrti jménem Boha (a něco novýho bys neměl? Bůh je sobec, stejně jako lidi!), nenávisti, vedoucí přes lapání bobříků ke ztopoření srdce. Tomu já říkám UMĚNÍ! (nebo ne?) SLÁVA VŠEMU PERVERZNÍMU! Uchylákova působivě podrobná a komplexní příručka plná lásky. Škoda, že to sekli z těch 6ti hodin (jen) na čtyři (aspoň ti zbyde víc času na focení…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rajcujou mě příběhy podle skutečnosti a navíc - plný hříchů. 2.) Páč mi nikdo nemusí vysvětlovat, že všechny pravdy světa jsou ukrytý….(tak schválně!). 3.) Jsem spíš na tu erekci na srdci (proto vocením amputaci čuráka nůžkama). 4.) Thx za titule ,,muskcz“ a ,,jirkazuza“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Čtyřhodinový emocionální masakr, který jsem zkoukla na dvě poloviny. Najdete zde snad úplně všechny lidské vlastnosti, od fanatismu církve, sexuální úchylnosti i čistou lásku. Celou třetinu filmu byla jediná doprovodná hudba Bolero od Ravela. Miluju tuhle skladbu. Předpokládám že drtivá většina zná citované pasáže z Kazatele, občas se používají i pro ateisty, kteří žasnou nad jejich čistotou. Bohužel se trefily do té doby, kdy další osoba mě drahá odešla tam někam k Duhovému mostu. Každopádně doporučuji shlédnout. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Původní verze filmu byla 6 hodinová, ale na přání producentů ji režisér Sion Sono musel sestříhat na 4 hodiny. (DailyDreamer)
  • Film byl natočen podle skutečných událostí. (Frajer42)
  • Při chvílích erekce hlavního hrdiny byl použit umělý penis. (Frajer42)

Související novinky

Reklama

Reklama