Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dneska chuť si pustit nějaký ten starší kousek a tak jsem chtěl šáhnout po stejnojmenném kousku z roku 1988. Naštěstí mě „osvítilo“ a tak přišel nejprve na řadu tento originál (na který jsem jaksi pozapomněl). To by však byla velká chyba, protože nechat si ujít Stevea McQueena v „jediné“ hororové roli by byl obrovský hřích. Nejde sice o žádnou velkolepou podívanou, ale tato průměrná scifi-hororová oddechovka určitě stojí za pozornost. Je sice pravda, že jsem si místy připadal, jako bych spíše sledoval komedii, ale postupem času se dostavila i slušná atmosféra (tedy asi ve dvou scénách zhoustlo napětí). Vzhled monstra (slizu) byl spíše úsměvný a strach určitě nikomu nenažene, ale tak vzhledem ke stáří přimhouřím jedno oko. Stejně tak i tomu, že 17leté teenagery tu hrají skoro „třicetiletí“ herci. Byla vážně velká škoda, že „sliz“ tu nedostal více prostoru a tvůrci se místo budování hororové podívané spíše soustředili na odlehčené hlášky, dialogy a situace. Rovněž si myslím, že onu scénu z kina mohli ještě více rozvést. Bohužel na to zřejmě nebyli peníze, takže se divák musí spokojit i s tím málem. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Padající hvězda přináší smrtící sliz! Americké maloměsto je v ohrožení! Steve McQueen se stylizuje do role dobromyslného středoškoláka! Lidé propadají panice! Akce, akce a zase akce v nezapomenutelné podívané plné geniálně skrytých triků! Mystifikace a intertextové přesahy pro cinéphily! No nekupte to! ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos. Po úvodních titulcích s veselou písní „Beware the Blob“ jsem doufal aspoň v hororovou komedii. No bohužel se moc mých očekávání nenaplnilo. Snímek se snaží tvářit vážně po celou dobu a nedaří se mu to. Některé scény jsou prostě připitomělé. Kdyby se děj věnoval víc vražedné hmotě než pobíhajícím teenagerům, kterým samozřejmě nikdo jejich svědectví po celou délku filmu nevěří, mohlo by to dopadnou o hodně líp. Napínavých a zajímavých scén je zde opravdu málo. Zpestřuje to samozřejmě Steve McQueen v jedné z prvních rolí. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Blob je čistokrevně šablonovitá, místy hrozivě tupá a natáhnutá záležitost, nicméně to má na podobný starý trháky asi nejlepší koukatelnost, ať už kvůli relativně rozumnému chování postav nebo přítomnosti starýho-mladýho Stevena, co to slušně táhne. Smál jsem se už u úvodní Carmichaelovy písničky a v úvodu jsem dostal ten správnej padesátkovej feeling american boye, co sedí se svou gal na movies a sleduje Blob. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia, keď som bol v teenagerskom veku, som ako začínajúci nadšenec horrorovej tvorby, zohnal na burze nelegálnu kópiu filmu "Sliz" (The Blob), ktorý v roku 1988 natočil režisér Chuck Russell. Bola v príšernej obrazovej kvalite a s otrasným amatérskym dabingom. No i tak sa tento titul stal jedným z tých, ktoré do značnej miery ovplyvnili môj filmový vkus. Dodnes ho mám rád a považujem ho za kultové dielo v rámci americkej sci-fi horrorovej kinematografie. Vôbec som vtedy netušil, že sa vlastne jedná len o remake rovnomenného filmu z roku 1958. To som zistil až neskôr, a až teraz po dlhých rokoch som mal možnosť si ho pozrieť. No a poviem vám, že som sa pri ňom nenudil. Som rád, že som konečne zhliadol tento pôvodný snímok o mäsožravom vesmírnom slize. *** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Do filmu sa nedostal záber ako mimozemská hmota konzumuje doktora, na tú dobu sa zdal byť záber príliš násilnej povahy. (beso74)
  • Meno Steve zaznie vo filme dovedna 50-krát. (beso74)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama