Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

dainio 

všechny recenze uživatele

Vlado Štancel, který je široké veřejnosti spíše známý jako moderátor pořadu "Testoviny" z kanálu ČT24, si již podruhé vyzkoušel filmovou režii. A jak to dopadlo ? No, popravdě řečeno velice průměrně. Kdyby nebylo plejády hereckých osobností nad 70 let, kteří se už v dnešních filmech objevují pouze sporadicky, tak nevím nevím, jak by to vše vypadalo. Film neupoutává dějem (vždyť jde jenom o sraz abiturientů po 60.letech). Nostalgicko-komediální prvky se mísí s dramatickým podtónem. Diváka spíše upoutá to množství herců, kteří si to své již odehráli a v tomto filmu měli možnost si po delší době něco zahrát. No vezměte si, kdy jste naposledy viděli ve filmu takové legendy jako Libuši Švormovou, Zitu Kabátovou, Libuši Havelkovou, Miloše Nesvadbu, Stanislava Fišera, Antonii Hegerlíkovou, Pavla Vondrušku, Jiřího Krejčíka, Ninu Jiránkovou atd. + osobnosti z neherecké sféry jako, Jaroslav Čejka nebo Josef Zíma. Co jméno, to pojem. Bohužel, to je taky, jediné plus snímku. Je to spíše na 2,5 hvězdy ale nakonec to dám na ty ***. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tolik legendárních českých herců v jednom filmu už asi nikdy pohromadě neuvidíme. Až tato stará garda jednou odejde do filmového nebe, nastane tu velká prázdnota, která půjde strašně těžko zaplnit. Není tu nikdo, kdo by dosahoval jejich formátu. Na film jsem šla právě kvůli nim. Objevuje se tu i naše nejstarší česká herečka Zita Kabátová. Před ní musím smeknout, protože hraje i ve svých 96 letech. Kdo ví, co v jejích letech budeme dělat my. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to moc dobré není, scénář sice snaživý, ale bohužel občas přijde nějaký naprosto nedůvěryhodný dialog, kamera taky nic moc a střihy občas taky na nic. Herci jsou celkem dobří, o tom není co pochybovat, vemte si, kolik jim v té době bylo. Bohužel, vedlejší minirole tu mají neherci a ti jsou většinou otřesní, třeba ta ženská v obchodě, tu snad fakt našli někde v obchodě kupovat kokosky... Ale ten příběh... Prvních 20 minut celkem nuda, ale pak mě to strašně chytlo a bavilo mě to. Normálně, ten příběh mě fakt zaujal a čekal jsem se na samotné finále, kde se vše vysvětlí. Bohužel, Štancel to na konci strašně rychle utnul ( a to mě poněkud naštvlo, jelikož finále je dost dobře udělané. Navíc ten film funguje tak, jak by fungovat měl, pobaví to, je to celkem pozitivní, ačkoli tam je skrytá depresivní myšlenka. Bohužel, příběh je jediné, co se tu pořádně povedlo. To ostatní teda nic moc, plus mě strašně iritovalo, když tam byla ta hudba ve chvíli, kdy se nehodila a pak když se tam dvakrát objevil ten hudební průjem... 3* ()

honz 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh o stáří, ve kterém se objeví celá řada hvězd našeho hereckého nebe (jen Vladimír Brabec si moc nezahrál, jeho postava profesora sociologie zemře hned na začátku filmu). Příběh má zpočátku dobře našlápnuto jako celkem slušná realistická tragikomedie. V závěru je však dost ochuzený, omezuje se pouze na postavu jedné ze spolužaček (vynikající Libuše Švormová), která se nikdy nesmířila s životní křivdou, od které jsou alespoň zde očištěni spolužáci, do té doby zatrpklou ženou podezíraní. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na filmu je unikátní a pozoruhodný soubor hereckých legend. A tlouštíka multiMagnuska. Více než hodina filmu je úplně zbytečná, ale s nostalgií se dívá hezky na dědoušky a babičky z filmů o mnoho starších, než jsem sám. Nejvíce mě potěšili Jiří Krejčík se Zitou Kabátovou. Příběh byl jednohubka na pár minut. Ale těšilo mě, a zároveň rozesmutnilo, že mnozí účinkující se objevili ve filmu naposledy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Roli Františka Křesťana měl původně hrát Jiří Holý, ze zdravotních důvodů ji odmítl. (petr.trep)

Reklama

Reklama