Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rychle se točí filmy o lidech, co už jim nepochybně znoví hrana. Nám taky, ale jim už sto pro! Pamětnice není v ničem bohužel objevná, ale je třeba vědět, že jsou mezi námi i děti, co se s pamětníky a jejich bohatstvím teprve seznamují, či dospívající, co se snaží - jako kdysi já - přijít na kloub tomu, co je to pamětník a kdy se má projevovat.***Srazy dvou kamarádek, bývalých, a povídání si co zažily, kdo jim ublížil, kdo je výchovně pokáral, to je to, co tenhle film připomíná.***12.3.2011. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Každá kinematografie má čas od času záslužnou potřebu natočit film vzdávající hold starší herecké generaci ve stylu "dokud jsou ještě tady". Pamatuju si, když byl můj dědeček v osmdesáti letech na maturitním srazu, sešli se tam tři. To je podle mě realita, takže tady to poměrně početné seskupení vitálních dědečků a babiček působilo nevěrohodně. Na druhou stranu Libuše Švormová ke svému závěrečnému monologu potřebovala početné publikum, to je jasné. Nakonec, jako poslední role Zity Kabátové to není úplnej průser. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na filmu je unikátní a pozoruhodný soubor hereckých legend. A tlouštíka multiMagnuska. Více než hodina filmu je úplně zbytečná, ale s nostalgií se dívá hezky na dědoušky a babičky z filmů o mnoho starších, než jsem sám. Nejvíce mě potěšili Jiří Krejčík se Zitou Kabátovou. Příběh byl jednohubka na pár minut. Ale těšilo mě, a zároveň rozesmutnilo, že mnozí účinkující se objevili ve filmu naposledy. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Vlado Štancel, který je široké veřejnosti spíše známý jako moderátor pořadu "Testoviny" z kanálu ČT24, si již podruhé vyzkoušel filmovou režii. A jak to dopadlo ? No, popravdě řečeno velice průměrně. Kdyby nebylo plejády hereckých osobností nad 70 let, kteří se už v dnešních filmech objevují pouze sporadicky, tak nevím nevím, jak by to vše vypadalo. Film neupoutává dějem (vždyť jde jenom o sraz abiturientů po 60.letech). Nostalgicko-komediální prvky se mísí s dramatickým podtónem. Diváka spíše upoutá to množství herců, kteří si to své již odehráli a v tomto filmu měli možnost si po delší době něco zahrát. No vezměte si, kdy jste naposledy viděli ve filmu takové legendy jako Libuši Švormovou, Zitu Kabátovou, Libuši Havelkovou, Miloše Nesvadbu, Stanislava Fišera, Antonii Hegerlíkovou, Pavla Vondrušku, Jiřího Krejčíka, Ninu Jiránkovou atd. + osobnosti z neherecké sféry jako, Jaroslav Čejka nebo Josef Zíma. Co jméno, to pojem. Bohužel, to je taky, jediné plus snímku. Je to spíše na 2,5 hvězdy ale nakonec to dám na ty ***. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když si přečtete obsah, řeknete si hmmm - to bude slušné psychologické drama! A když ještě k tomu vidíte tu plejádu hereckých jmen, očekáváte skvělý zážitek. Jenže Magnusek je Magnusek a Štancel je Štancel. Dlouho jsem nad filmem přemýšlel a pak jsem si uvědomil, že točit to někdo jiný s jinými herci (a třeba úplně neznámými) mohlo to dopadnout mnohem lépe. Ačkoliv si většiny herců které Magnusek až zázračně sehnal na natáčení vážím, přeci jen už mají svá léta. Mám úctu ke stáří, ale i když se někdo cítí vitálně, dopřál bych mu už raději spíše klid, protože jeho výkon už nemusí být tím čím býval před 30 lety... Přičteme-li k tomu navíc špatně napsané dialogy, leckdy trapné byť zamýšlené jako vtipné je ten kontrast stáří s neherectvím ještě markantnější... Přitom příběh sám je napsán opravdu zajímavě i ona zápletka z padesátých let byla uvěřitelná. Je to tedy celkem škoda. Dávám za jeden výstřel z pušky. * ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Roli Františka Křesťana měl původně hrát Jiří Holý, ze zdravotních důvodů ji odmítl. (petr.trep)

Reklama

Reklama