foto

Nina Divíšková

  • nar. 12.7.1936 (81 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 12. července 1936 v Brně. V letech 1954 – 1959 vystudovala pražskou DAMU, kde poznala svého budoucího manžela, herce a režiséra Jana Kačera. Pět let hrála v ostravském Divadle Petra Bezruče. Od roku 1965 byla členkou pražského Činoherního klubu, kde zůstala v angažmá pětatřicet let. V současné době spolupracuje s řadou pražských divadelních scén (Dejvické divadlo, Divadlo Na Prádle, v Řeznické či Švandovo divadlo.

Divadlo bylo vždy její hlavní doménou, přestože i její filmografie je poměrně bohatá. Větších rolí se však před kamerou příliš často nedočkala. V posledních letech zaujala působivou kreací matky hlavního hrdiny v Zelenkově filmu Příběhy obyčejného šílenství.

Zdroj: Presskit k filmu Anglické jahody (2008)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Manžel na hodinu
2015 Cesta do Říma
Malá z rybárny
2014 Hodinový manžel
Krásno
Stopy života - Ašský chlapec (TV film)
Vrba (studentský film)
2013 Bývala jsi taková… (studentský film)
2012 Bastardi 3
Loicu, vitej! (studentský film)
100x nic
2011 V peřině
2010 Romance rytířské doby (studentský film)
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Příběhy obyčejného šílenství (divadelní záznam)
2008 Anglické jahody
Máj
Nestyda
Trofej (TV film)
2007 Odchází
Tajnosti
2006 Experti
Poslední vlak
Výlet
2005 O ševci Ondrovi a komtesce Jůlince (TV film)
Příběhy obyčejného šílenství
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
Voděnka (TV film)
2004 Bolero
Vánoční panenka (TV film)
2003 Iguo Igua (TV film)
Nekonečná neděle (TV film)
2001 Takový slušný člověk (TV film)
2000 Drak na kusy (studentský film)
Kytice
1999 Vincenz Priessnitz
1998 Františka aneb O zelených svících a Černé Matce Boží (TV film)
1996 Hranice stínu
1992 Hat-Trick (studentský film)
Pravda a lež (TV film)
1991 Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho (divadelní záznam)
Žabí princ
Žebrácká opera
1990 Začátek dlouhého podzimu
1989 Rakovina vůle (TV film)
1988 Anděl svádí ďábla
Jen ty a já (TV film)
Milionová láska (TV film)
1987 Drátenická pohádka (TV film)
Kde bydlí štěstí (TV film)
1986 Chobotnice z II. patra
Sardinky aneb Život jedné rodinky (TV film)
Vlčí bouda
1984 Prodavač humoru
Prodloužený čas
Všichni mají talent
Vyhrávat potichu
1983 Brácho, nespleť to! (TV film)
Hejtman z Kopníku (divadelní záznam)
Jára Cimrman ležící, spící
Petra a Pavla (TV film)
1982 Rendezvous in Paris
Smrt talentovaného ševce
1981 Drž se rovně, Kačenko (TV film)
Počítání oveček (TV film)
Přízrak (TV film)
1980 Blues pro EFB
Čas plyne i v dešti (TV film)
Dioptrie (TV film)
Když se prořezávají zoubky (studentský film)
Zabijačka (TV film)
1979 Lustr (TV film)
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
Pátek není svátek
1977 Oddechový čas
1976 Hra o jablko
1975 Zrcadlo pro Kristýnu
1974 Motiv pro vraždu
1972 Morgiana
Uprostřed babího léta ve stepi zahoukal vlak (TV film)
1971 Pět mužů a jedno srdce
Šance
1970 Valerie a týden divů
Velká neznámá
1969 Den sedmý, osmá noc
Případ pro začínajícího kata
Rozhovory (TV film)
Slávnosť v botanickej záhrade
1967 Sanfte Lauf, Der
Zázračný hlavolam
1966 Návrat ztraceného syna
1962 Mulat (TV film)
1961 Všichni moji synové (TV film)

TV seriály

2016 Doktor Martin (TV seriál)
O jezevcích a lidech (S02E03)
2014 Bastardi (TV seriál)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Akce a reakce (S03E11)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Sbohem, babičko (S04E13)
Politika, kam se podíváš... (S04E12)
Annonce (S04E11)
další epizody (25)
2011 Venušánkovy příběhy ze Země děda Praděda (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Chmelová brigáda (S03E14)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
další epizody (14)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
Charta 77 (S02E15)
Vánoce (S02E14)
další epizody (24)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Bonboniéra (S01E18)
Silvestr (S01E17)
Vánoce (S01E16)
další epizody (18)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Staré vraždy (S01E08)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Josef a Ly (TV seriál)
Banh chung (E07)
Vánoce (E06)
Mikuláš (E05)
další epizody (7)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
1999 Maigret (TV seriál)
Čekání na vraha (E29)
1994 Vie de Marianne, La (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1991 Pražský student (TV seriál)
1989 Dlouhá míle (TV seriál)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
1986 Chobotnice z II. patra (TV seriál)
Všechno napůl! (E03)
Blesky nad Čertovkou (E02)
1985 Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Moje druhá první láska (E05)
1978 Zákony pohybu (TV seriál)
Štafeta (E11)
Nápad (E08)
1977 Die Magermilchbande (TV seriál)

Dokumentární

2014 Magický Činoherní klub (TV seriál)
2013 Hoteliér
2010 Sny o tátovi (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
Tak to byl Zahajda (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
1999 Nevyjasněná úmrtí: Oči Petra Čepka (TV film)

TV pořady

2013 Čtení do ouška (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2007 Pavlač Ester Kočičkové (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 El Nino feat. Eliška Bučková - Při mně stůj (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace