Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

rekkky 

všechny recenze uživatele

... aneb přesvědčivý a komplexní pohled pod pokličku velkovýrobcům, který boří idealistický názor, že jíme kvalitní potraviny. Nejen ekonomický řetězec pojící se k výrobě a distribuci potravin na prodejní pulty výborně dokládá praktiky o kterých spousta lidí nemá tušení. Konečný spotřebitel jen přihlíží a konzumuje, ale je zde na místě otázka jestli chce na tomto stavu něco změnit. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jediné co mě na tomto filmu zaujalo bylo pár světlých chvilek, u nichž jsem se spíš pobavila nad "logikou" některých lidí (mexická rodinka). Film nepřinesl pro mě nic zásadně nového, jelikož jsem o této situaci informována. Snímku chyběl podle mého názoru spíš zápal a ta touha po tom přinést "nějaké šokující" informace... ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na jedné planetce sejde nadměrné množství jakéhosi humanoidního druhu, který si velmi oblíbil pohodlnost, masožravost, moc a barevné papírky, kterými se vše platí. Sajrajtům z fástfoodu se vyhýbám, ale masožravec jsem taky a taky radši už naporcovaný než vidět jatka, co se bude nabízet v nákupákách je stále jen o nás, tak myslete lidi, co žerete. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná výprava za původem pochoutek, které většina z nás zbožňuje, a na které téměř nedá dopustit. Dokument se mi docela líbil. Není nijak závratně extrémisticky zaměřen. Ať už ze strachu před soudními tahanicemi s nadnárodními korporacemi, či ze snahy o trošku té objektivity. Nezmění však ve způsobu stravování vůbec nic. Sice se více a více rozmáhá ten životní trend stravování se "zdravě", ale myslím si, že většina populace stále stejně raději sáhne po tom chemicky ošetřeném kousku masa, protože je zkrátka výrazně levnější a jeho opatření mnohem snazší. Já dokument vnímám jako ryze informativní záležitost. Snad kromě té aférky, kdy dítě zabil jeden hamburger, dokument v tomto směru netlačí na pilu prakticky vůbec, což osobně vítám. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Jedlo by sme si mali vážiť. Nech to znie akokoľvek moralisticky mali by sme najprv rozmýšľať čo vkladáme do úst a nemali by sme ho „take it for granted“. To, o čom hovoria v tomto snímku nie je problém iba v USA, aj keď v trochu v inej podobe my sa tiež nemáme veľmi čím chváliť. Jedného dňa by som chcela mať DIY store, kde by som predávala potraviny od local farmers, a tým ich zároveň aj podporovala, aby sa im nedostávalo stále iba znevýhodňovania od štátu a ignorantsva ľudu.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno