Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

DivX 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film o výstavbě radaru v Čr v Brdech natočený režiséry Vítem Klusákem a Filipem Remundou. Pravda o tom jak nás český stát klame a obchází. Pravda o tom co si o nás myslí Amerika. A v neposlední řadě, pravda o „pravdě“! PS: Nej. hláška z filmu (u které jsem si musel jít vyměnit plínu), kterou z huby vypustil Kalvaňa, při rozhovoru s lidem: O stavbě nebudete rozhodovat vy (lid), ale nýbrž parlament a prezident. 80% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak to remunda s klusákom znova rozbalili, veľa humoru, nadsázky, provkácie, dobrej muziky, dobrej dokumentaristiky a hromada absurdít made in politika. veľmi vydarený dokument - páni autori mali po Českom sne narazenú latku vysoko a pred sebou neľahký údel potvrdíť či vyvrátiť povesť talentovaných a hlavne drzých (no hravo drzých) provoktérov/filmárov - po Českom míre však už niet pochýb a ja sa teším na ďalší počin z tejto stajne . . . ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si těch přespříliš dlouhých a na informace přecejen chudých 100 minut smutně (všeznale) kýval hlavou a vlastně měl problém i dokoukat. Tak, jako na zdi místní zastávky žhnuly a posléze vybledly umělecky vyvedené a fikaně promyšlené revoluční nápisy, tak žhnula a vybledla trapná chvilka slávy spousty blbců, kteří měli tu smůlu, že je v jejich blbosti zachytila kamera na časy útrpně věčné. Ať už je to blbec v sáčku a s Mercedesem nebo v teplákový soupravě se štípačkama. Udivilo mě, jak moc se k dané tématice snaží vyjádřit lidi, kteří ví hovno obalený v novinových titulcích. Ale ono je to logické. Lidé znalí a moudřejší si dokáží spočítat předem, jaká groteska se bude odehrávat a zdaleka se tomu vyhnou. Jak záběry na anketu ze školky. Všichni se tváří tak bojovně a chytře a mají tak jasnou zástavu pravdy ve svých rukou. Achjo. Jeden řve 76%, druhej řve zájmy státu, třetí suverenita a já mám chuť jim vydloubat oči. Stěžovat bych si mohl ještě dlouho. Vondra měl pravdu, když říkal, že o určitých věcech by masa lidí opravdu rozhodovat neměla. Ještě když se ta masa vzteká, že za peníze z daní se je stát snaží (nutno samozřejmě podotknout, že standartně blbě) o potřebě jejich kroků přesvědčit. Lidé si zvolili představitele státu a tím jim toto právo propůjčili. Pravda ale také bohužel je, že češi si jako všude jinde volí vládu, kterou si zaslouží.. což zní doufám dost výmluvně. A to nemluvim o tom, že se opět stejnak v pravdě řešily úplně jiný věci, než radar jako takovej. 3,6* Hlavně kvůli zdlouhavosti (bez 15-20 minut by to dílu slušelo mnohem víc). To, že autoři nenutí vlastní názor, ale chválím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka toho, jak jsme názorově nejednotní, což je dobře, protože každý má právo na svůj názor, ale je trochu smutné vidět, jak si lidé stojí za názorem a ani neví proč. Ale tohle k tomu také patří. Lidé mají právo na názor, i když vlastně neví proč, ale je asi důležité ho mít. Je na vás, jaký názor si uděláte. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Ať už je pravda kdekoliv, obdivuji všechny, kteří si úsudek udělali po důkladném zhodnocení mnoha informací. Většina tohoto národa není totiž této samozřejmosti schopna. Jako dokument dobře čitelné, forma průhledných paradoxů často vyznívá lehce manipulativně. Velké minus je, že se tvůrci schovali za kameru a nebyli vůbec vidět, vše podali jakoby z dálky - bližší, "mooreovský" přístup k divákovi by pravděpodobně oslovil více. Technicky i myšlenkově se však Český mír jako celek nachází o řád jinde než Český sen. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Téma písně "Rozvíjej se poupátko" bylo zvoleno jako metafora "pohádky" o radaru. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)
  • Vedle aktivistů a odpůrců radaru musel čelit zásahu vojenské policie i štáb. (hippyman)
  • Americká docu-pop-star, Michael Moore, který v New Yorku v roce 2005 uváděl premiéru Českého snu, přislíbil, že pakliže s propagací svého nového filmu dorazí i do České republiky, tak film Český mír mediálně podpoří. Zároveň hodlá filmu pomoci s distribucí v USA. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama