Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fanoušek původního Karate Kida nejsem. Myslím, že jsem ho nikdy celého neviděl, ani po tom moc natoužím. Na remake jsem se rozhodl podívat pouze ze zvědavosti - film mě vůbec nezajímal, pozitivní recenze (RT 70 %) mě tak zaskočily, že jsem ty dvě hodinky prostě obětoval. Co k tomu teď říct, než že je to řemeslně velmi slušně zvládnutá blbost, která by se mi ve vesmíru, v němž mám rád americké patetická klišovité filmy s dětmi v hlavní roli, velice líbila, a možná by mě i nadchla. Zásadním problém tedy je především fakt, že pokud má osoba něčím není, tak cílovým divákem remaku Karate Kida. PS: Být dialogy pronášeny ještě o stupeň vážnějším tónem, jednalo by se už o parodii. Takhle je to lidem s postojem podobným mému pouze nechtěně směšné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajnová pohoda zo starej školy točená, čo už nie je zvykom, najmä pre deti a bez toho, aby sa strápňovala. Proste ako za starých čias, kedy filmári nemali deti za dementov. A Jackie Chan po dlhej dobe nerobí zo seba šaša! Minutáž je síce trošku prepálená, no aj tak si viem predstaviť, že mať teraz 6, tak to na mňa zapôsobí ako vo svojej dobe originál Karate Kid. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Americká 80.ková trilogie je pro mne filmovým "martial-arts strašákem a zvrhlostí" v jedné podobě. Tu trilogii jsem fakt nesnášel a naprosto nenáviděl. Při představě natáčení remaku mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě a naplňovalo moře naprostého nepochopení ... Přesto však, jako každý jiný, jsem při první možné příležitosti na film koukl... A byl jsem velmi mile překvapen! Tohle není žádný Karate Kid a absolutně s původní trilogií nemá nic společného. Vdyť i ten kluk se neučí žádné karate, ale v Číně kung-fu! Je to docela v pohodě oddychovka, dobře se na to dívá. Vadí tomu dlouhá stopáž, úplně zbytečná. Film tak obsahuje scény a výplň , které opravdu nudí ... Navíc je to pro děcka prostě. Ale pro děcka dobrý, mít syna nebo vnuka, tak bych ho na tohle do kina rozhodně vzal ... Jinak ale žádný zázrak, prostě průměr. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„Sometimes the most important fights are the ones you avoid.” Na původního Karate Kida jsem ještě moc malý kluk, ale moc dobře si dokáži po tomto „kung-fu” remaku představit, jak se většina náctiletých musela při prvním shlédnutí v té době cítit. Druhá část, kdy se romantika mezi dvojící puberťáků, choreograficky excelující souboje a emocemi po okraj naplněné drama rozjede naplno, je totiž naprosto nehoráznej hukot. Námitky ohledně věku dětských herců beru zpět, protože takhle příjemně strávené dvě hodiny u PG snímku jsem už dlouho nezažil. Po tomhle může Will Smith s klidem v duši odejít do důchodu. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem přistupoval se skepsí, protože mě kult původního Karate Kida nijak moc neoslovil. Stejně tak mladičký Jaden Smith a v poslední době i vyhaslý Jackie Chan mě docela odrazovali. Přesto se pro mne tato předělávka stala příjemným zjevením v jinak dost nudném blockbusterovém létě. Překvapil hlavně mladičký herec a jeho taťka si může spokojeně mnout ruce nad jeho talentem. Rušily pouze dvě věci - neskutečně otravná postava "vtipné" matky a "kapitalistická" Čína (ale třeba taková opravdu je). Zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama