Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu sice neznám, ale myslel jsem, že bude zaměřeno více děje na ten souboj o muže. Budař (natěrač Walter) je sympatický, dá se říci i ochotný chlapík, ale rozhodně to není úplně kladná postava, je to i tak trochu vyděrač a samolibý týpek až moc zažraný do světa herectví a myslící si, že je skvělý. Čvančarová (Jane) je pusinka, zpočátku vypadá, že to bude nafintěná blbka, ale s přibývajícími minutami ukáže smysl pro humor. A Issová (Marcia), taková hysterická nanynka, kterou přelétavost dostane tam, kam patří. Do společenského fopá. Nejlepší scény: všechny s pusinkou Čvančarovou. :-* ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, byla to trochu odfláknutá inscenace. Ale k pobavení velmi dobrá. Nabízeného potenciálu se mohlo více využít. Určitě se podívám příště a možná přehodnotím. 20140119 8717/8742 ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Vcelku spokojenost. Přehrávanost se mi jevila poplatná divadelní atmosféře prostředí a nerušila mě. Ani hudba a ani produkce Novy. Co mě rušilo, byl způsob snímání děje kamerou. Až příliš akční na mile ulítlou konverzačku... ()

toomm 

všechny recenze uživatele

Jako divadelaní přdstavení asi dobré, jako film slabé. Herecké výkony jsou "přehnaně hrané", pro film chvílemi až trapné, což je asi schválně, avšak herecké obsazení tomu trochu přidává. 50% ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Taková blbinka, konec slabší, ale místy to bylo docela příjemně vtipný, což to celý zachraňuje. ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Nedivím se že se Jitka Čvančarová neudržela smíchu před jeho hereckými výkony. Na druhou stranu kde si vydělá 14 tisíc za den. tedy sedm před a sedm po. ()

honzic odpad!

všechny recenze uživatele

Tráparna s namyšleným Budařem, Švančarovou a Issovou, herecké výkony jdou k nule. Prostě trapnost a nerealita, fantasmagorie, která nestojí za dívání. Hodnocení: 5 % za pár dobrých keců ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Takový drobný příběh ala Boccaccio (Dekameron) po česku ;-) Holky ovšem mohly ukázat vzhledem k tématu trošku víc. Takto je to v podstatě konzervativně nezávadné... ()

da-a 

všechny recenze uživatele

Jan Budař můzou políbeným natěračem matlá svůj herecký part v t(h)eatrální adaptaci pod taktovkou Jaroslava Brabce. Filmy natočené dle divadelní předlohy se špatně komentují, protože pokud je dobrý děj a jeho průběh, téměř vždy se dají zásluhy připsat na vrub originálu, což i vyplývá z logiky věci (proč by taky se adaptovala špatně napsaná hra, že). A tak u filmové verze zbývá zhodnotit, jak se tvůrci popasovali s divadelností předlohy (obstojně, leč nenápaditě), jaké bylo režiserské vedení scény a herců (dostatečné), a hlavně jací byli herečtí aktéři samotní (povětšinou výborní, ačkoliv ta prkennost tam byla - možná záměrně - často zřetelná), popř. ještě kostýmy, hudba a vybrané prostředí (jediná výraznější změna oproti divadlu).Kdybych měl Natěrače hodnotit jakožto televizní promo k nalákání diváků na statickou, leč přístupnější a adekvátnější divadelní hru, tak uspěl. Jako samostatný televizní snímek má omluvenku pro svůj nelehce adaptovatelný původ, ale kvůli absenci hledištního smíchu v dobré kolektivní náladě je filmový Natěrač neúplný a nedopečený. Žádný zázrak, ale proč si stěžovat, když mou jedinnou povinností bylo jen být pohodlně uveleben do křesel a tiše sledovat? ¤ Mému pozadí určitě žádná újma nenastala. ¤ ()

Adoshek 

všechny recenze uživatele

Blbost jak mrakodrap... v divadle možná dobrá podívaná, v tv formátu nuda. Jediná Issová to drží nad odpadem. ()

lada32 

všechny recenze uživatele

No s tím pětkovým hodnocením jsem asi trochu minule uletěl.Dnes po druhém zkouknutí je nejslabší článek fakt v J.Čvančarové.Ta její neustále hraná nejistota a nervozita mi u takové madam připadala nevhodná a nevěrohodná. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Pan Poslušný (Jan Budař) je natěrač a zrovna pracuje v domě manželů Hornových, když do domu vpadne žena, která nařkne paní Hornovou (Jitka Čvančarová) z nevěry s jejím manželem. Vyhrožuje, že se vrátí do domu, až bude její manžel doma a vše mu prozradí. Jakmile žena odejde,natěrač nabídne paní Hornové, že zahraje jejího manžela,jakmile se žena vrátí zpět...Film, který natočila TV Nova podle divadelní adaptace. Nebýt ale Honzy Budaře je to děs a hrůza. Ale konec mě docela pobavil. 20% ()

Reklama

Reklama