Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři vysokoškoláci, kteří natáčejí dokument o podstatě strachu, jsou vtaženi do světa svých vlastních nočních můr, když proti nim jeden z nich obrací jejich vlastní fóbie. Hledá totiž způsob, jak se zbavit své vlastní posedlosti a udělá pro to takřka cokoliv. (chuckyna)

Recenze (60)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sjeď níž..".......,,Uááááááá!" Za mě spokojenost. Mysteriozní snímek napínavý od začátku až do konce. Výborná kamera tónuje obraz tu do měděných odstínů, tam do šedavých a nakonec vytryskne rudá. Ač školní práce o strachu vypadá zpočátku neškodně, jakési dřímající zlo čiší z každé minuty. Výborné je prolínání snů a skutečnosti, které si užívá především hlavní pošuk. Gogo tanečnice klečící na stole, na jejímž nahém těle se objevuje jedna hluboká řezná rána za druhou, či porcování rodičů jsou jen špetkou z nočních můr... Samozřejmě zfilmování zvrácených fantazií mistra Barkera (stejně jako S.Kinga) je obtížné, ale mě se tohle krvavé divadlo líbilo. Včetně odpovídajícho konce. Jo, to je život... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je mi docela ukradený, jestli je to dle nějaké povídky nebo ne. Hodnotím film, který se žánrově pohybuje na hranici psychologického dramatu a hororu, a od kterého jsem čekal prachobyčejnou teenagerovskou vyvražďovačku, ale dostalo se mi především milého překvapení, a to v podobě originálního námětu, který řeší myšlenku strachu tedy fóbií z čehokoli a jestli je možné ji překonat. Co mě trochu mrzí, je málo rozvinutý potenciál. Z hororového hlediska je totiž nejzajímavější až poslední půl hodinka. To předtím je bohužel jen průměrná podívaná a leckoho může nudit. Já jsem to vzal v podobě, jaké mi to bylo naservírováno a myslím, že si Dread ty 4 hvězdičky zaslouží - hlavně díky lepšímu konci. (PS: při té scéně s masem sem málem blil, hnus) 70% ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Slušný film podle jedné z nejlepších barkerových povídek, který se sice předlohy drží jen dost volně, ale pořád to dopadlo fajn. Většinu filmu se vlastně nic hororového neděje a jen se řeší školní projekt hlavních hrdinů, z nichž jeden je trošku šílenej a nakonec mu rupne v bedně a projekt vyžene do trochu extrémnějších rovin a to už je tak poslední půlhodina filmu, která vychází z povídkové předlohy nejvíc. Úplný konec je pak zas něco jiného než v povídce a je docela silný. Normálně by to asi bylo na ***, ale protože je to narozdíl od Krále syrohlava slušná barkerovská adaptace tak dáme **** :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor nebo spíše thriller, který vyčnívá ve své myšlence, která je poměrně zajímavá, a také v několika opravdu povedených momentech, které dokáží velmi slušně znechutit. Bavil jsem se solidně, sice to není žádná bomba, úvod je poměrně roztahaný, ale celkové vyznění filmu je dobré. 60% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Konečně!! Nečekané se stalo skutkem. After Dark Horrorfest se dokázal odlepit ode dna průměru. Právě díky předloze C. Barkera.(:)) Anthony DiBlasi vsadil na horkého favorita, nebál se riskovat a vyplatilo se. „Dread“ nechybí britský nadhled, ani maximální příděl šťavnatých nechutností, ale o psycho-teror tu jde především (prostě ukázková sado-maso). Obzvlášť Shaun Evans a Jackson Rathbone, jako VŠ-týpci excelují (na hledáček kamery tutově zabere každý). // „Nedus tu Bestii v sobě, ať se projeví.“ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočené na motívy Barkerovho textu Strach z poviedkového cyklu Knihy krve I. - III. (BlackTom)

Reklama

Reklama