foto

Jackson Rathbone

  • nar. 21.12.1984 (34 let)
    Singapur

Biografie

Jackson Rathbone se narodil 21. prosince 1984 v Singapuru. Jako dítě se kvůli práci svého otce často stěhoval a měl to štěstí poznat a žít na spoustě míst po celém světě, od Jakarty, přes Anglii, Kalifornii, Norsko až po Indonézii.

Nakonec se usadil ve městě Midland v Texasu, kde začal se svou hereckou kariérou. Začínal v malém místním divadelním programu pro mladé, "The Pickwick Players". Kromě hraní se také hodně věnoval sportům, hlavně basketbalu, basebalu, běhu a fotbalu, a kromě toho si založil svou kapelu. Při tolika zájmech a aktivitách se Jackson nemohl žádné věnovat naplno a tak se rozhodl, že zůstane jen u těch, které ho dělají nejšťastnějším, a to u hudby a hraní.

Na střední škole se přestěhovat do Michiganu, aby mohl navstěvovat prestižní uměleckou školu "Interlochen Arts Academy", kde zazářil v Shakespearových hrách. Po maturitě na Interlochen Arts Academy plánoval po prázdninách nastoupit na Royal Scottish Academy. O letních prázninách jel do Los Angeles vyzkoušet se uchytit u filmu. Jeho nejlepší kamarád Alex Boyd z Interlochenu už v LA žil a představil Jacksona své manažerce, Pat Cutlerové, díky které Jackson dostal první roli v DISNEY 411, kde dělal rozhovory s hvězdami Disney Channel, jako byly Hillary Duff a Raven. Brzy potom se poznal s Andrewem Ruffem, filmovým agentem. Když přišel podzim a čas nástupu na Royal Scottish Academy, Pat a Andrew si uvědomili, že pro Jacksona by bylo nejlepší zůstat v LA a pokusit se rozjet jeho slibnou filmovou kariéru.

Začal se objevovat v komerčních reklamách a v menších rolích například v seriálech O.C. nebo RODINNÁ VÁLKA. S Alexem psali hudbu a hráli v menších klubech, časem si u sebe doma zařídili vlastní profesionální studio. Jeho další role byla hlavní role ve nezávislém thrilleru MODLI SE ZA RÁNO, a hned po té dostal nabídku na roli v seriálu BÁJEČNÍ LIDÉ. Po několika dalších filmech dostal nabídku na roli upíra Jaspera Cullena v romantickém fantasy thrilleru STMÍVÁNÍ. Film měl obrovský úspěch a Jackson momentálně dostává jednu nabídku za druhou. Kromě pokračování Stmívání, které má název NOVÝ MĚSÍC, se objeví například ve filmech HURT a S.DARKO.

Ačkoliv nemá mnoho volného času, na jeho oblíbené studium hudby a filmu si najde chvíli vždycky. Mezi jeho nejoblíbenější filmy patří Sedm samurajů a Mrtvý muž, co se hudby týče, jeho oblíbenými kapelami jsou Sigur Rós a Mogwai. Jeho hereckým vzorem je Johnny Depp, který ho inspiruje k pokračování v plnění svých snů.

KoRniky

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Idiot
2019 The Wall of Mexico
2018 Adi Shankar's Gods and Secrets
Nepřemožitelný Samson
Until We Meet Again
2017 Heart, Baby
Horseshoe Theory
Justice
2016 City of Dead Men
2015 DaZe: Vol. Too (sic) - NonSeNse
Pali Road
2013 Live at the Foxes Den
The Magic Bracelet
2012 Kovbojky a andělé
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
Zombie Hamlet
2011 Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
2010 Girlfriend
Poslední vládce větru
Twilight sága: Zatmění
Young Again
2009 Dread
Hurt
Samantha Darko
Twilight sága: Nový měsíc
2008 Stmívání
Velký maturitní mejdan
2007 Ten Největší
Valley of Light, The (TV film)
2006 Modli se za ráno
2005 Divoká řeka

TV seriály

2017 Poslední loď (TV seriál)
Najít, oklamat, zničit (S04E09)
Temný plán (S04E08)
Hostina (S04E07)
další epizody (8)
2013 Ve službách FBI (TV seriál)
Kousek měsíce (S04E14)
2011 Aim High (TV seriál)
2010 Taková nenormální rodinka (TV seriál)
No Ordinary Visitors (E06)
2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
Rozštěpení (S04E20)
2008 Uklízeč (TV seriál)
2006 O.C. (TV seriál)
The Heavy Lifting (S03E15)
The Sister Act (S03E12)
2005 Báječní lidé (TV seriál)
Rodinná válka (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)

Dokumentární

2010 100 Monkeys: Live and Kickin' Part Too
Discovering 'The Last Airbender'
Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 Comedy Is Pain

Hudební videoklipy

2011 Christina Perri - A Thousand Years (hudební videoklip) - a.z.
2010 Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever) (hudební videoklip) - a.z.

Host

TV pořady

2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
2009 Inside the Cinema (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
Ulalume: Howling at New Moon (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 CBC News: The Hour (TV pořad)
Disney 411 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(109)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace