Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý šampion v bowlingu, Roy, objevil mladého génia jménem Ishmael a má za to, že tento chlapec je jeho vstupenkou do světa úspěchu a bohatství. Roy vezme Ishmaela na turnaj 'vítěz bere vše' do Rena, aby se pomstil svému dávnému rivalovi. Roy Munson se stal v roce 1979 národním šampionem v bowlingu. Bohužel brzy poté, co získal titul, přišel o ruku - zapletl se totiž s nesprávnými chlápky a snažil se je podvést. Posledních sedmnáct let bylo pro Roye velmi neradostných, s gumovou rukou se živil jako prodejce bowlingového vybavení. Jednoho dne se však setká s Ishmaelem, mladým Amišem, jenž má přirozený talent pro bowling. Roy chlapce přesvědčí, aby s ním odjel na profesionální bowlingový turnaj, kde má šanci díky svému nadání vyhrát slušnou finanční sumu a zachránit tak rodinnou farmu. Netrvá dlouho a Ishmael začne vyhrávat jednu soutěž za druhou... Drsná a vtipná komedie však na konci velmi zvážní. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Komedie předem určená k rozcupování, vzhledem k jejímu primitivnímu humoru a neuvěřitelně ohranné zápletce. Naštěstí trio komiků v čele s nezapomenutelným Billem Murray, dokáže každou i sebemenší komediální jiskřičku rozžehnout k burácivým planemenům humoristické geniality a činí tak z téhle bowlingové taškařice bratří Farrellyových zřejmě jejich nejzábavnější film. ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Úchvatná a neprávem zneuznaná komedie bratří Farrellyů, která je možná ještě lepší než první díl Blbý a blbější. Vynikající Woody Harrelson v roli jednorukého krále bowlingu a hlavně nepřekonatelný Bill Murray v roli hlavního záporáka, který snad již zápornější být nemůže :) (v baru na ženu sedící u vedlejšího stolu: "Ahoj. Ne ty. Ty. Ahoj.", poté co se Royovi pokazí auto, protože mu někdo do nádrže nasypal cukr, hodný Murray jej vezme k sobě do auta, na zadním sedadle je kilové balení cukru: "Na co potřebujete tolik cukru?" (bez váhání) "Do kávy. Rád sladím."). Vanessa Angel je fakt andělská ("Věř mi, nejsi jeho typ." "Já jsem typ každého chlapa" :)). Komedie nabytá hláškami i gagy, která sice někdy sahá i k nechutnějšímu humoru, ale drží se v rámci slušnosti (neboli různé fekálnosti jsou jen naznačeny, nikoli ukázány). Jen pro představu, Munson (Harrelson) je alkoholik a zvrací na záchodě (za zavřenými dveřmi), přichází naivní Randy Quaid: "Pane Munsone co je vám?" "Zvracím." (vyčítavě) "Vy jste pil!" "Já nezvracím když piju, já zvracím když nepiju." Kingpin obsahuje však i absurdní humor: "Reno - největší maloměsto na světě" nebo "Situace je jasná - jeden hod, jeden milión dolarů... Kdo prohraje nedostane nic." Prostě fakt kultovka. A jeden bonus na závěr - katolická sekta Amišů je velmi pracovitá, když za úsvitu vyrážejí na pole, marně hledají pana Munsona "Asi se bojí práce." Munson však vítězoslavně přichází s plným vědrem mléka "Víte, přivstal jsem si a podojil vám krávu. Že se ale cukala, potvora jedna paličatá. :)" A lahodně se napije. "My nemáme krávu, máme pouze býka." "Skočím si vyčistit zuby." :) Poznámka na konec: Nevím, zda je film stejně vtipný i v originále, ale český dabing je nepřekonatelný :)! Jo a naprosto skvělý soundtrack, který marně sháním, nemáte někdo? ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno dvojica Harrelson-Quaid nie sú takí sekáči ako magori z prvého filmu bratov Farrellyovcov, no stále si udržujú pomerne slušnú dementnú pozíciu vo filmoch tohoto typu. Bowling mám rád, súboje sú pekne spravené, neprehnané a záver by mal uspokojiť každého, kto dopredu tuší o čom to bude. 70%. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Slabší Farrellyovka. Má sice povedený momenty (gagy s rukou a prstenem, Amiši apod.) a je atypicky víc zábavná spíš v druhý polovině než v tý první, ale stopáž je příliš dlouhá na to, aby Kingpin dokázal víc pobavit. Jeho největší devizou je obsazení Woodyho Harrelsona a Billa Murrayho. Místo Randyho Quaida bych však obsadil někoho jinýho. Třeba takovýho Jeffa Danielse, kterej se v nejslavnější Farrellyovce dostatečně osvědčil a asi ne nadarmo mu byl Randy Quaid místama dost podobnej (bohužel jen vzhledem), tři slabší hvězdy. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Některé kousky z filmografie Farrelly bros. mám hodně rád, ale Kingpin je bohužel jejich "slabší chvilkou". Po solidním rozjezdu s Billem Murrayem se snímek nějak podivně vleče. Příběhová linka je příliš rozdrobená a hodně vtipů mě míjelo. On i samotný humor je rozkolísaný mezi téměř "spoof gagy", skvělými slovními replikami a řádkou frků nechutných nebo nebetyčně hloupých. Výsledný dojem vlastně zachraňuje finále, které není zas TAK MOC klišoidní a "hřejivé" jako u valné většiny sportovních snímků. I tak to jsou jen 2,4* a převažující zklamání. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Keď sedí Roy (Woody Harrelson) s Ishmaelom (Randy Quaid) pri bare, tak si Roy predstavuje, ako k nemu príde milionár, ktorému chvíľu predtým vyhral Ishmael svojim hodom kockami tučný balík. Ten Royovi ponúkne milión amerických dolárov, keď mu dovolí sa vyspať s Ishmaelom. Je to narážka na film Neslušný návrh (1993), kde Woody Harrelson taktiež hral postavu, ktorej vtedy Robert Redford ponúkol rovnaký obnos peňazí za noc s jeho manželkou, ktorú stvárnila Demi Moore. (ZinedineCR7)

Reklama

Reklama