Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (605)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nepatří to sice mezi ty nejlepší "Carreyovky", ale pořád je to zábava, Carrey opět předvádí celou řadu svých ksichtů, ale je to kolísavé, občas je to nebetyčná sranda, která po chvíli přeroste v trapnost. A tak pořád dokola. Český dabing je přímo úděsný, některé postavy mají dokonce stejný hlas. Taky nesmím zapomenout na Renée Zellweger (kterou přímo nenávidím v tom jejím Deníku), která Carreymu slušně asistuje a navíc je to asi jediný film, kde jí to opravdu sekne, ale za to může asi ten sexy kompletík, který má na sobě celý film. Od bratří Farrellyů ale doporučují spíše Něco na té Mary je, nebo Blbý a blbější, to jsou o třídu lepší komedie, než Já, mé druhé já a Irena. 6,5/10 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Za můj poměrně krátký život jsem viděl hodně komedií. Některé mně rozesmáli tak, že mi až tekly slzy. Některé byly rádoby vtipné u kterých jsem měl zase naštvaný výraz, že jsem tím ztrácel čas. Tato komedie se řadí do té první skupiny. Já, mé druhé já a Irena disponuje nesčetným množstvím vtipných scén a povedenými hláškami , které opravdu pobaví. Velkou zásluhu na tom má zcela jistě Jim Carrey, jehož pohyby a jeho ksichty, jenž dokáže dělat, nejsou snad ani možné a právě díky němu jsem se vážně moc smál. Docela mi zde sedla i roztomilá a krásná Renée Zellweger. Škoda byla Chrise Coopera, protože měl málo prostoru. Také mně zaujali dobré pisníčky. No jo, tohle se prostě bratrům Farrellyovým povedlo a to tak, že moc!!! ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ani schizofreniky hrát nemusí, on jím sám je. Jak jinak si vysvětlit jeho bezchybné proměny ve filmech Maska, Lhář, lhář nebo tady. Samotná idea schizofrenického Carreyho a ještě k tomu policisty by vydala na deset nejrůznějších komedií a všechny by byly koukatelné, tady je však Carreyho komický um využit jen na půl a to prosím až ve třetí třetině. Do té doby sledujeme klasickou televizní komedii, které občas běží ráno ve všední dny na Nově. Renée v další špatně vybrané roli výsledku moc nepomáhá a Chris Cooper má málo prostoru, aby dokázal alespoň něco zachránit. To se však podařilo trojici černých synků, kteří zdědili neuvěřitelný intelekt po svých rodičích - ředitelích Mensy. Jejich hádka nad neutrony, protony a elektrony je tím nejvtipnějším na celém filmu, a když máte v tomto případě ke všemu v hlavní roli Jima Carreyho, tak je něco špatně. Průměr, víc se Jimovi z Ireny vytřískat nepodařilo. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Farellyovy nepotěšili jste mne, ani já vás nepotěším! Popravdě řečeno vás vůbec nepotěším... Co mělo znamenat tohle pomatení smyslů? Komedie? Ptám se, protože jsem se pousmála jen dvakrát, přičemž první úsměv byl z jisté dávky zoufalosti, druhé pousmání způsobil konec filmu. Tímhle humorem by mohli vymítat ďábla, protože trapnější a nechutnější vtípky by se pro nic jiného nehodily. Ovšem ještě jsem nebyla natolik znechucená, jelikož jsem film zhlédla v původním znění a tím pádem byla ochuzena o„sexy“hlas Martina Dejdara. Jediné světlé místečko ve filmu zaplnila Renée Zellweger, přičemž bych s jistotou mohla tvrdit, že si Jim Carrey asi šlehnul před podepisování smlouvy. Avšak když to beru kolem a kolem.... Kdo může říct, že strkal své přirození do Cadillacu? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Každý muž, ktorý sa pokúšal močiť tesne po súloži, veľmi dobre vie, že toto je film zo života ;-). Videl som to viackrát a nebyť premrštenej stopáže (asi tak o polhodinu), dal by som o hviezdičku viac. Traja čierni synovia, ktorí sú hyperinteligentní, ale stále používajú černošský slang, sú jedna z najvtipnejších vecí, ake kedy kinematografia vôbec zrodila... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • "Irene" se z řečtiny překládá jako "klid". Irena (Renée Zellweger) se ve filmu neustále snaží uklidnit obě osobnosti – Charlieho i Hanka (Jim Carrey). (HellFire)
  • V jedné scéně v motelu lze v záběru spatřit děravý meloun, o němž se ale postavy nijak nezmiňují. To proto, že scéna, v níž je použit coby sexuální pomůcka byla vystřižena. Důvodem byl především film Prci, prci, prcičky (1999), ve kterém se podobná scéna odehrávala s koláčem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama