foto

Anthony Anderson

  • nar. 15.8.1970 (48 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anderson vyrostl ve filmařské rodině. Už ve čtyřech letech se rozhodl, že bude hercem. Začal navštěvovat High School for the Performing Arts, odkud se vlastní pílí nevypracoval na studenta Howard University. Pak si našel bydlení v Hollywoodu.

Anderson je ženatý od roku 1995 s Alvinou Stewarts. Ta byla jeho spolužačkou z koleje na Performing Arts a oba jsou rodiči dvou dětí. Největší herecký úspěch zaznamenal v dramatickém muzikálu Hustle and Flow. Tento film byl dokonce oceněný Oscarem za nejlepší filmovou píseň v roce 2005.

David "EMMY" Piskor

Herecká filmografie

Filmy

2019 Sleight of Hand
2018 Supreme Ruler
2017 Ferdinand
Small Town Crime
Šťastná hvězda
2016 Holičství 3: Nový sestřih
Hot Bot
2014 Děs po setmění
2013 The Power of Few
Zpátky do ringu
2012 Goats
2011 Nadějný rok
Vřískot 4
2010 Sammyho dobrodružství 3D
Záložní plán
2009 The Steppin: Movie
2007 Transformers
2006 Arthur a Minimojové
Scary Movie 4
Skrytá identita
The Last Stand
2005 Karcoolka
Královské výkupné
Snaž se a jeď
2004 3 muži a 3 nemluvňata
Agent Cody Banks 2
Zahulíme, uvidíme
2003 Klokan Jack
Nejhledanější v Malibu
Od kolébky do hrobu
Scary Movie 3
2002 Holičství
2001 Dva do hry
Flek
Lovec policajtů
Přichází království nebeské
2000 Agent v sukni
Já, mé druhé já a Irena
Romeo musí zemřít
Temná legenda 2
1999 Breaks, The
Doživotí
Nespoutaná volnost
Trippin'
1997 Alien Avengers (TV film)

TV seriály

2018 Grown-ish (TV seriál)
Erase Your Social (S01E08)
Cash Rules Everything Around Me (S01E05)
Late Registration (S01E01)
Black-ish (TV seriál)
Epizoda 23 (S05E23)
Epizoda 22 (S05E22)
Epizoda 21 (S05E21)
další epizody (37)
2017 Black-ish (TV seriál)
Sugar Daddy (S04E09)
Charity Case (S04E08)
Please Don't Feed the Animals (S04E07)
další epizody (23)
2016 Black-ish (TV seriál)
Just Christmas, Baby (S03E10)
Nothing But Nepotism (S03E09)
Being Bow-Racial (S03E08)
další epizody (24)
2015 Black-ish (TV seriál)
Stuff (S02E10)
Man at Work (S02E09)
Chop Shop (S02E08)
další epizody (24)
2014 Black-ish (TV seriál)
Black Santa/White Christmas (S01E10)
Colored Commentary (S01E09)
Oedipal Triangle (S01E08)
další epizody (10)
Mizera (TV seriál)
2012 Guys with Kids (TV seriál)
Soul Man, The (TV seriál)
Vychovávat Hope (TV seriál)
Pohled zblízka (S02E21)
2011 Shameless (TV seriál)
Killer Carl (S01E06)
Three Boys (S01E05)
2008 Samantha Who? (TV seriál)
Out of Africa (S02E02)
2007 Ve městě hurikánů (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Chasing Ghosts (S06E06)
2006 Campus Ladies (TV seriál)
V dobrém i zlém (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Of Mice and Lem (S05E10)
Kavanaugh (S05E08)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Tlustý (S07E20)
2005 Veronica Mars (TV seriál)
Pán řetězů (S01E13)
Vincentův svět (TV seriál)
Sousedé (S02E05)
Policejní odznak (TV seriál)
Ain't That a Shame (S04E13)
Judas Priest (S04E12)
Back in the Hole (S04E10)
další epizody (12)
2003 All About the Andersons (TV seriál)
Chappelle's Show (TV seriál)
2001 My Wife and Kids (TV seriál)
2000 Homewood P.I. (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Hlavní podezřelý (S03E15)
Přehlídka podivínů (S03E14)
1996 Malcolm & Eddie (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Bratrství (S01E11)
1995 Dobrá trefa (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2004 Making 'Scary Movie 3'
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
Animal Nation with Anthony Anderson (TV pořad)
Drop the Mic (TV pořad)
Nejlepší místo k pobytu (TV pořad)
2016 68. Emmy Awards (TV pořad)
The 22nd Annual Critics' Choice Awards (TV pořad)
To Tell the Truth (TV pořad)
2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
Bitva playbacků (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Hollywood Game Night (TV pořad)
The Real (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2006 The 2006 Black Movie Awards (TV pořad)
2005 Black Movie Awards, The (TV pořad)
Iron Chef America: The Series (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Osbourne Family Christmas Special, The (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
Weakest Link (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Foo Fighters - Breakout (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2014 Black-ish (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace