Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úžasná italská atmosféra plná uliček a kvalitního jídla...to miluji! Do toho bláznivá romantička a trochu zatvrdlý Romeo. Pěkný příběh o hledání staré a nové lásky. Opět dost naivní, ale silné. Navíc pro balkónové scény a hezký soundtrack jsem měla vždycky slabost. Ikdyž nesnáším trapné nedorozumění typu "Ale nééé, to je moje sestřenice, to není moje přítelkyně...". Ale u toho jsem zavřela oči a zacapala si uši. Myslím, že "milý" je pro tenhle film to pravé slovo. Amanda Seyfried si u mě napravila reputaci. Pěkné. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii je filmem, kde zůstal potenciál nevyužit. Námět je opravdu zajímavý, ale spíše než pro letní romantickou komedii by se hodil pro lehčí drama. Co se atmosféry týká - po celou dobu máte pocit jisté naivity, matička Itálie totiž nezvládne všechno, a ač její kouzlo na vás dýchá celým příběhem, je to celé takové slouďoučké, hloupoučké... Nevím, jak to lépe popsat :) Každopádně Amanda Seyfriend zvládla svou roli skvěle (doporučuji originální dabing - má velmi podmanivý hlas) a Vanessa Redgrave byla příjemným překvapením. Pokud se tento film objeví v neděli odpoledne v televizi, rozhodně si jej pusťte, neboť na obrazovkách půjde o jasný nadprůměr, který zpříjemní váš den, a pokud máte alespoň trochu romatickou duši, určitě se vám zalíbí. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano,chápu,že je tohle spíše čistě holčičí záležitost,tedy-předvídatelná a přeslazená záležitost.Neteče tady krev,žádné speciální efekty..takže si to automaticky zaslouží maximálně šedesát procent.Tak to dneska prostě je.Ale pokud máte někdo rád sentimentální,ale přesto romantické lovestory s kapkou vtipu,tenhle film je pro vás jako dělaný.Co mi imponovalo nejvíce je nádherné a slunné prostředí Itálie,které mě doslova uchvátilo a kam si odteď přeju se podívat.Až se najednou stydím za to,jak vypadá moje rodná zem.Každopádně jak už jsem zmínila,příběh je sice předvídatelný,ale to jsou asi všechny slaďárny a myslím,že to filmu nijak neškodí.Námět je zajímavý,ve snílcích jako jsem já probudí dávno zapomenuté naivní představy lásky a prázdninového dobrodružství.Jinak bych si ten konec ani nepředstavovala.Navíc Amanda Seyfried je tak přirozeně krásná a talentovaná,skvěle do filmu zapadala.Jediný,kdo mě nijak nenadchnul byl Sophiin snoubenec,kterého jsem za jeho sobectví měla chuť někam nakopat.Nicméně film si podle mě ty čtyři hvězdičky zaslouží:) ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová romance. Začátek se mi moc nezdál, asi zhruba prvních dvacet minut, pak se už ale konečně začalo něco dít, a celé to začínalo mít grady. Pěkná atmosféra Itálie, hudba ideální k filmu, a krásná Amanda Seyfried. (pozn.: zde lehce nechápu, jak někdo může říct "odporná Seyfried"?...) Konec filmu se rozhodně dál čekat, a v tomhle případě happyend rozhodně potěší. A ačkoliv to tak ze začátku nevypadalo, nakonec i tomuto filmku dávám pětihvězdičkové hodnocení. Prostě se mi to líbilo. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Psát dopisy je roztomilý anachronismus, kterému by se vysmála i beznadějně romantická Meg Ryan před deseti lety v Lásce přes internet. Psát dopisy a lepit je na zeď, aby na ně odpovídala partička italských paňmám, to už je diagnóza. Nicméně Christopher Egan má tak neodolatelný britský přízvuk a cynické wildovské repliky, že pokud vytěsníte z hlavy odporný italský soundtrack a chudáka Bernala v roli manického taliánského šéfkuchaře, lze to s trochou dobré vůle dokoukat. Problém nastane v okamžiku, kdy režisér přitlačí na romantickou pilu. Začne vám totiž praskat bránice. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama