Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou sice možná tou "nejčervenější" knihou z Červené knihovny, ale díky exotickému prostředí slunné Itálie, výbornému obsazení, i příjemné dávce humoru se pro mě jedná o jeden z nejkrásnějších "Hollywoodsky" romantických filmů. Amanda Seyfried s tou svou andělskou, nevinnou tváří, Christopher Egan, jehož výkon se mi líbil a připomínal mi trochu Heatha Ledgera, workoholický a neustále roztěkaný Gael García Bernal a dvojice Vanessy Redgrave a Franca Nera. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano,chápu,že je tohle spíše čistě holčičí záležitost,tedy-předvídatelná a přeslazená záležitost.Neteče tady krev,žádné speciální efekty..takže si to automaticky zaslouží maximálně šedesát procent.Tak to dneska prostě je.Ale pokud máte někdo rád sentimentální,ale přesto romantické lovestory s kapkou vtipu,tenhle film je pro vás jako dělaný.Co mi imponovalo nejvíce je nádherné a slunné prostředí Itálie,které mě doslova uchvátilo a kam si odteď přeju se podívat.Až se najednou stydím za to,jak vypadá moje rodná zem.Každopádně jak už jsem zmínila,příběh je sice předvídatelný,ale to jsou asi všechny slaďárny a myslím,že to filmu nijak neškodí.Námět je zajímavý,ve snílcích jako jsem já probudí dávno zapomenuté naivní představy lásky a prázdninového dobrodružství.Jinak bych si ten konec ani nepředstavovala.Navíc Amanda Seyfried je tak přirozeně krásná a talentovaná,skvěle do filmu zapadala.Jediný,kdo mě nijak nenadchnul byl Sophiin snoubenec,kterého jsem za jeho sobectví měla chuť někam nakopat.Nicméně film si podle mě ty čtyři hvězdičky zaslouží:) ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na Dopisy pro Julii začnete zapomínat tak deset minut po skončení filmu. Musela bych totiž dlouho vzpomínat na film, který nedokáže překvapit ani v jediné scéně. Hezky se na to kouká, když si s děvčaty chcte užít večer s barvením nehtů, ale nic víc nečekejte. Většina dnešních romantických filmů dokáže zaujmout alespoň vedlejšími postavami (hláškař nebo promiskuitní kamarádka) nebo sympatickým ústředním párem. Dopisy pro Julii mají jenom okouzlující prostředí letní Itálie. To už ale dnes není ani na průměr. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii je filmem, kde zůstal potenciál nevyužit. Námět je opravdu zajímavý, ale spíše než pro letní romantickou komedii by se hodil pro lehčí drama. Co se atmosféry týká - po celou dobu máte pocit jisté naivity, matička Itálie totiž nezvládne všechno, a ač její kouzlo na vás dýchá celým příběhem, je to celé takové slouďoučké, hloupoučké... Nevím, jak to lépe popsat :) Každopádně Amanda Seyfriend zvládla svou roli skvěle (doporučuji originální dabing - má velmi podmanivý hlas) a Vanessa Redgrave byla příjemným překvapením. Pokud se tento film objeví v neděli odpoledne v televizi, rozhodně si jej pusťte, neboť na obrazovkách půjde o jasný nadprůměr, který zpříjemní váš den, a pokud máte alespoň trochu romatickou duši, určitě se vám zalíbí. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Hezké prostředí Itálie, originální a nápaditý příběh, příhodné charaktery postav a spousta dojemných situací (až moc). Okatá Amanda Seyfried opět okouzlující, přičemž je malinko ve stínu skvělé a nádherné Vanessy Redgrave. Bernal totálně sedí do role, leze mi na nervy už svým vzhledem a když mu ještě přihrají podobný charakter jako zde, tak je to fakt vopruz :-) Celkově pěkné, zábavné, barevné a prostoupené italským sluncem a pracemi Williama Shakespeara. Hodnocení malinko sráží úplný závěr a neskutečný dialog na balkóně a poslední replika pod ním... To je tak mimo, až jsem se tomu musel totálně tlemit :-D 7/10! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)

Reklama

Reklama