Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Trošku přeslazená romanťárna, ve stylu "dva v jednom" Příběh totiž sleduje hned dvě linie a to mezi Claire hledající svého Lorenza a Sophii, která otevírá své srdce suchopárnému Charliemu. První varianta sazí na osvědčené motto „stará láska nerezaví“ a ta druhá zase na „co se škádlívá, to se rádo mívá“. Scenáristé, ale ke škodě filmu nevyužili potenciálu, jejž nabízela setkání s falešnými Lorenzi, což by mohlo příběh alespoň trochu oživit. Na můj vkus příběh totiž ztrácel dech a nad vodou ho neudrželi ani poitalštěné verze romantických hitů. Netvrdím, že se mi film vůbec nelíbil, ale jednoduše mi nenabídnul nic, co by mne přimělo, si na něj za týden vzpomenout. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pomôž človeče a bude Ti nápomocné. Takto to funguje v rozprávkach. A romantických filmoch, samozrejme. Americká blondýna sa namiesto vybájenej dovolenky vo dvoch ocitá stále častejšie v meste všetkých zaľúbených - v severo talianskej Verone sama samučičká. No ale, že sa nespustí hneď len tak s každým, ide sa na to romanticky sofistikovane. Zoznámi sa ponajprv s dámami, pomôže starej pani, tak aby chodník zabudnutia snov mladosti opäť nadobudol kontúry. Popri tom píše reportáž - asi prvú v živote. No a popri tom si uprace v citoch - kuchára nechá vo svojich hrncoch so špagetami, lebo však ona siaha po vyšších - takpovediac aristokratických métach. Reportáž samozrejme úspešná jag hovado. Doterajší text neobsahuje spoilery. Toto je totiž štruktúra každého romantického filmu. Tento sa, čo sa týka výlučne romantickej línie - celkom podaril. Hoci inak len oblbujúci produkt, ktorý sa odohráva medzi skupinou dobre zabezpečených, akých netrápia okrem srdcových a biznisových žiadne iné závažné problémy. Zároveň je film nakrútený tak, že to vyzerá, že žiadne problémy nemá ani ostatná spoločnosť. A ak ich má, nech s nimi ide do rici, toto je predsa romantika, ne? ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Maličko nadprůměrná romaňťárna, která je zvláštní svým provedením, ale jinak běží v totálně zaběhlých scénářových kolejích. Už od první chvíle víte jakým směrem se to bude ubírat. Vanessa Redgrave je jedničku, její energie je neskutečná a její nápadníci jsou asi tou jedinou vtipnou pasáží (možná jich je víc, ale na jiné si nevzpomínám). ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julie je film, který je určen hlavně a téměř pouze pro ženy. Je to sladké jako málo co, není tam žádný stres, žádné napětí. Jen a jen krásná Itálie, úsměvná romantika a lehce zakomponovaný humor. Ale pravdou je, že je to stravitelné i pro ostatní člověčenstvo. Jsou daleko horší filmy podobného charakteru. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou snímek upečený podle osvědčeného receptu Phyllidy Lloyd a spol. - tedy Mamma Mia!. Takže 1 Amanda Seyfried + její trochu unylý nápadník (Egan a v tomto případě ještě i snoubenec Bernal/Dominic Cooper) + žijící herecká legenda (Vanessa/Meryl) + její stále šarmantní nápadník (Franco/Pierce a ti další dva) + krásné středomoří (Itálie/Řecko) + příběh lásky, která přečkala dlouhá desetiletí (50 let starý dopis/jedna společná dcera na vdávání) + příběh lásky, která zatím ta desetiletí nemusela přečkávat, ale podle zamilovanosti hrdinů na to určitě dojde. Ten ABBA drive Dopisům pro Julii ale nenahradí ani to, že Vanessa Redgrave s Francem Nerem si takový podobný příběh lásky, která si 30 let počkala, než se dostala znovu ke slovu, prožívají i ve skutečnosti. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama