Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Když se povznesete nad nehezké zpracování a občasné nemístné vtipy, najdete si tam spoustu zajímavých informací, které už je ale dobré znát, abyste je rozpoznali od hloupostí. Jako vzdělávací pořad silně nedoporučuju, jako zábavu pro lidi, kteří ví o čem je řeč však ano. A na ten humor si po pár dílech zvyknete a možná se i trochu pobavíte. :) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Troufám si poznamenat, že nejmenší diváky osloví zřejmě jen animace a vhodně zvolený průvodce - lev namluvený Jiřím Lábusem. Ale po té historické zkratce by to chtělo přednášku, protože třeba díl o Kosmovi připomíná řadu osobností, jednotlivé éry česko-slovenských dějin a to těžko nejmenší vstřebají. Modernizace (Kosmas u počítače, seniorát vysvětlený pohybem panovníků na pohyblivém pásu) přiměřená a účelná. Pro zasvěceného diváka celkem zajímavý "dějepis v kostce". ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Seriál, díky kterému jsem si den před státnicemi rychle zopakovala dějiny a u něhož jsem se odreagovala. A to není málo! Faktograficky jsou tam bohužel nesmysly (např. díl mladočeši vs. staročeši) a nepřesnosti, leč Lábus to dabuje zábavně a animace má styl, i když někdy zesměšňuje seriózní figury z dějin zemí českých a dalších. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak, bratře, máme pokřtěnost 99,8 %." Nemám nic proti ironii a tohle je celkem hezky nakresleno, zábavně rozpohybováno, historickými údaji povrchně protnuto a dětmi bez obtíží stráveno. Jen ta udatnost mi tam nesedí, protože my jsme Češi a ti bez odporu odevzdávají své území každému, kdo se k nám vetře. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Náhodou, díky tomuhle jsem ve škole začala mít ráda dějepis. Po skončení kapitoly v učebnici jsme si vždycky pustili tři čtyři díly. Je dost možné, že jsme i diskutovali, v čem se to s učebnicí rozcházelo... Z animace ne že bych byla na větvi, ale vždycky se na to koukalo dobře. Ale stejně mě vždycky nejvíc bavil ten lev. 7/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Ucho, které se objeví v závěru dílu, odkazuje na film Ucho z roku 1970, ve kterém jsou zobrazeny praktiky komunistického režimu. Ty jsou tak zde přirovnány k tomu, co se dělo během vlády Ferdinanda I. (Cheeter)
  • Na seriálu se odborně podílel archeolog a historik Zdeněk Dragoun. (mar48)

Reklama

Reklama