Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Náš národní poklad Jiří Lábus se, ostatně jako vždy, skvěle a na plné pecky podílel na výjimečném edukativním počinu nejen pro děti. Mně se animace i humorný tón líbí, pro dospělého velká sranda, pro děti stručný a zábavný vzdělávací přínos. Pustit se to dá vždycky na iVysílání a ruku na srdce, nejeden dospělý by u toho mohl nějakou tu hodinku ztratit. Povinně. Zábavné, moc dobře vymyšlené, sympaticky zrealizované. Takovým pořadům fandím. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

DĚJINY jsou znamenitým úvodem do dějepisného poznávání naší národní i státní historie pro děti ve věku od 5/6 do 7/9 let (záleží na vyzrálosti, inteligenci a rodinném i školském prostředí). Komiksově pojatý seriál Lucie Sifertové tu koná skutečně průkopnickou práci a byl poprávu oceněn. Zvolené metodě i jejímu praktickému provedení není skutečně co vytknout. ()

Reklama

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Dějiny českého národa ve lživém podání, zkonstruované tak, aby se to mohlo dětem už od mala cpát do hlavy. Fakta jsou úmyslně překrucována. S žádnými Židy nikdo, nikde a nikde nevycházel dobře. Češi a Němci se začali rozdělovat mezi sebou až díky politice, která štvala lidi proti sobě. Tehdy to byla demokracie a kapitalismus. Stejné svinstvo, jako dnes. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jsa majitelem rozhodně zajímavé knížky paní Lucie Seifertové, jsem tento seriál přijal z povděkem. Ale knížka je knížka. Díky, o Bože, že celý ten animák nemá takový ten vychechtaný hektický disneyovský nádech a je to od Koutskýho. Pro děcka přítažlivou formou líčí opravdu velmi zjednodušeně dějiny (ne)udatného národa českého. Proč ne. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Spolehlivá a tradičně kvalitní kresba Pavla Koutského spolu s jeho proslulou "totální animací", příjemně krátké, dynamické a pro děti snadno stravitelné. Ve srovnání se zahraničním Hrůzostrašným dějepisem určitě kvalitnější, byť Hrůzostrašný dějepis bere historii mnohem víc do hloubky. Koutského seriál určitě není pro nadšené fandy historie, ale slouží jen pro základní informaci dosud nezasvěcených. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Ucho, které se objeví v závěru dílu, odkazuje na film Ucho z roku 1970, ve kterém jsou zobrazeny praktiky komunistického režimu. Ty jsou tak zde přirovnány k tomu, co se dělo během vlády Ferdinanda I. (Cheeter)
  • Na seriálu se odborně podílel archeolog a historik Zdeněk Dragoun. (mar48)

Reklama

Reklama