Reklama

Reklama

Kluci jsou zpět

  • Austrálie The Boys Are Back
Trailer

VOD (1)

Dospívání může být dobrodružstvím na celý život. Joe (Clive Owen) pracuje jako sportovní novinář a se svou ženou Katy a malým synem Artiem tvoří očividně harmonickou rodinu. Až do okamžiku, kdy Katy náhle zemře na rakovinu. Film pojednává nejen o tom, jak se oba se ztrátou milované manželky a matky vyrovnávají, ale i o Joeově vžití se do role samostatného rodiče a přijetí odpovědnosti návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Axident 

všechny recenze uživatele

Vychovávat děti není lehká práce a když vám zemře manželka a malému synovi matka, je to nelehký boj, jehož pravidla se učí bolestně, tím spíš, je-li v tom ještě starší syn z předchozí manželství, trpící naopak bez otce. Příjemně civilní, "obyčejný" film s krásnou australskou scenérií, solidním Clive Owenem, dojemným příběhem a hodně přehnaným, 200% happyendem, který mě i přes sebepřesvědčování, proč by příběh nemohl taky jednou skutečně skončit takhle - udát se může všelicos, dost vadil, jinak za většinu filmu bych šel i o hvězdu výš, kdo má děti pochopí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Just say yes..." C. Owen sa aj produkčne podieľal na snímke, ktorá automaticky žiadny komerčný potenciál ani cieľ nemohla mať. S takýmito "obyčajnými" príbehmi zo života to už tak väčšinou býva. Príbeh je pomerne dobre napísaný, len sa mi nedostal pod kožu tak, ako som si myslel. Napriek tomu ide o slušne pozerateľný štandard, v ktorom ma najviac zarazila výchovný metóda - "Just say yes", ktorú mala rodina napísanú na chladnička. Doprajte deťom takúto hlúpu metódu len na jeden mesiac a nebudete rozkazovať vy im, ale oni vám. "Tati môžem čokoládu?" áno... "Môžem ešte jednu?" áno... "A večer pred spaním a jednu do postele?" áno..."Môžem klapať kladivom po nábytku?" áno..."A môžem ti jednu zajebať po tej plešivej hlave?" no..., áno, udri si...Just say yes! a je po vás, pretože deti bez dozoru a rešpektu - hotoví teroristi! 60%. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ať to beru z jakékoliv stránky, hlavním charakteristickým rysem tohoto dramatu je bohužel negativní věc, a to že mi to celé přišlo strašně moc o ničem a prázdné. Clive Owen přijde vinou nemoci o manželku a musí se sám postarat o malého syna, což se mu příliš nedaří. K tomu přijede ještě jeho druhý syn z prvního manželství. No a aby to tedy Clive zvládal a zároveň se i svým synům zavděčil a "přetáhl" je na svou stranu, dovolí jim, aby se chovali jako dvě totální hovada a prasata a sám jim jde tímo "tupím" přístupem k životu příkladem. Mě takováto dějová vata ale skutečně ani trochu nedokázala naplnit, natož uspokojit. Nemluvě o tom, že vzhledem k nastalé situaci bych očekával lavinu emocí a dramatických scén, ovšem i v tomto směru je film chladný a nefungující, ale především i velice omezený. Závěr pak vyšumí naprosto do prázdna, což následně už ale jen potvrdilo můj výsledný dojem z celého snímku. Za pozornost tak stojí alespoň má filmová jistota Clive Owen, bohužel ostatní herci (a ty dětští především) mi přišli velmi nevýrazní, takže ani zde autoři nezabodovali. Každopádně, pravdou zůstává, že ikdyž má přítomná kritika je skutečně velká a kladného jsem zde toho přílliš nezmínil, Kluci jsou zpět nemohu a ani nechci označit za podprůměrnou záležitost, je to jen prostě taková nicnedávající, přesto v pohodě koukatelná podívaná. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

21.2.2010 ~ Představte si šťastnou australskou rodinku. Ona starající se matka, on sportovní reportér a jejich malý syn. Domeček na odlehlém idylickém australském místečku, všichni se mají rádi, všechno je perfektní až do chvíle... ~ ...kdy zasáhne svině život a najednou zůstávají jen on a jeho syn. Příběh otce a jeho, sic očekávané, leč ne zcela zvládané role. Roli právě otce. Toho, kdo obstarává domácnost, kdo se stará, kdo je ve skutečnosti hlavou rozbité rodiny. A jak pomoci malému pochopit, že se maminka nevrátí, když jeho samotného to vykolejilo. ~ A aby toho nebylo málo, bývalka mu na krk hodí jeho prvního syna. Syna, kterého s matkou opustil právě kvůli té, která najednou není a schází. Anglánek v Austrálii se svým novým mladším bratříčkem a nedobrovolně teprve nyní "novopečeným" otcem. ~ K tomuhle filmu mě dovedl jeho soundtrack. A jsem tomu rád. Výborný film v pěkném prostředí, i když z té Austrálie tu moc ukázáno není - protože to není pro děj podstatné - a s příběhem, který dává smysl. A kupodivu i s Clivem. Tomu jsem jeho roli dokonce i více méně věřil, což, vzhledem k mému vztahu k tomuto herci, považuji za velký pokrok (ještě z něj něco bude :D ). ~ Velké plus za hudbu, velké plus za absenci očekávaného happy-happy endu - ne, tohle spoiler vážně není. Ovšem i tak je "v košíku" plno dramatičtějších dramat, tohle australsky-komorní nebylo vůbec špatné, tři hvězdičky si to rozhodně zaslouží, čtvrtou dám za hudbu Hala Lindese. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama s tvrďákem Clivem v hlavní roli. Od snímků jsem hodně čekal a mé požadavky na kvalitní drama byli vyplněny. Téma sice není žádný zázrak, ale i tak jsem se bavil díky skvělým hereckým výkonům, krásnému prostředí a hlavně ten soundtrack ten soundtrack ! Sigur ros mám hodně rád a jak jsem se dozvěděl, že mají dělat soundtrack k The Boys Are Back tak jsem se jen modlil aby film vůbec v Česku vyšel. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Scott Hicks osobne cestoval na Island, aby od skupiny Sigur Rós získal povolenie použiť ich piesne vo filme. (m.a.t.o.)
  • V Nemecku sa mal film premietať v kinách od 28. januára 2010. Distribútor Walt Disney Studios ho nakoniec vydal iba na DVD a zdôvodnil to tým, že očakával slabý predaj vstupeniek. (m.a.t.o.)
  • Prvý film produkovaný Cliveom Owenom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama