Reklama

Reklama

Na velikosti záleží

  • Izrael Sippur Gadol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Láska, smích a sumo. Proč se otravovat s hubnutím, když se můžete dát na zápasení? Poznání, k němuž dojde čtveřice kamarádů, otevírá množství komediálních situací, ale upozorňuje i na společenský tlak vyvíjený na lidi s nadváhou. Snímek bere sumo jako prostředek uznání i revolty v hubeností posedlé společnosti a sport jako takový ukazuje coby cestu k vyrovnání se s osobními problémy. Pomůže sumo hrdinům ke zlepšení jejich společenské situace a nastolí v jejich rozháraných životech klid? Každá z postav si nese svá tajemství i osobnostní specifika, díky nimž film budí zájem, smích i napětí. Tvůrci dokážou zužitkovat každou nahrávku na vtip a diváky baví pády ze židlí, komickými kontrapunkty i slovními výměnami. Přestože se nebojí žertovat ani o otázkách smrti a za protagonisty si volí hrdiny s nadváhou, nikdy své téma nezneužívají pro pošklebování. A navzdory pochopení pro situaci hrdinů je nevykreslují ani s falešným soucitem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Na stylu filmu je hodně znát, že jde o koprodukci a že je film určen pro většinové evropské festivalové publikum. Nic převratného to není, ale jde o vcelku povedenou záležitost, která neurazí a na vzorku několika přátel ukáže vhodnou alternativu pro smíření se s nadváhou, když boj byl už dávno vzdán a nějaká sezení a povrchní snaha zhubnout je jen úlevou vlastnímu svědomí. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

To je asi moje izraelská premiéra. Vždy jsem zastával filosofii, že tloušťka není problém, pokud z ní problém neděláte a problém v ní nevidíte. Hlavní čtveřice (nebo alespoň hrdina snímku) na to pohlíží úplně stejně a snad i někoho přesvědčí, zvlášť s otravnou dietoložkou za zády. Nebyla to čistokrevná komedie, skoro bych jí dokázal označit jako klasickou romantickou komedii, protože má dva její důležité neduhy: hluchá místa a otřepanou romantickou zápletku. Na druhou stranu se tam vyskytují momenty překvapující, velice vtipné, gay-friendly a hlavně se to celé nese v takovém srdci milém duchu. Že protagonisté jezdí škodovkou potěšilo, zvláště, když se pak jeden z nich nehezky vyjádří o autech japonských. Až ztloustnu nad metrák, tak se s hubnutím stresovat nebudu a radši se dám na sumo. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom sranda, nic moc hlbave, clovek sa zasmeje - tucniaci robia sumo :-). Ale ze aj sem museli vocpat jedneho buzika a jeho uchylacke internet radovanky, no skoda, co to s tym akoze malo docinenia? A preco akoze Japonec, sumo-majster, dofrci do Izreaela, lebo sa citi ako Zid - no nechapem asi celkom tym umeleckym zamerom. A par detailov: pri treningoch majster by pocital skor na 4 "jon" a nie "schi", lebo to druhe znamena aj smrt. Kto trenoval, tak vie, aj ked je biely, toboc japonsky majster. A ozajstrni sumak nikdy necvici s nesumakom, pokial viem. Na ale na 3* to tak-tak stacilo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na velikosti záleží rozhodně není film, který by měl ambici jakýmkoli způsobem zasáhnout do dějin kinematografie, a rozhodně bych mu nepřiřadil přívlastky typu výjimečný, špičkový nebo dokonce přelomový. Označil bych ho jako milý, příjemný a vtipný snímek o střetávání rozdílných kultur a především lidských povah. Film se dívá na lidské slabosti s porozuměním a dokonce s láskou a všem, kteří mají větší či menší handicap, sděluje: zkuste ze své nevýhody udělat přednost, je to jen o vynalézavosti. Tenhle snímek mi jednoduše svým jemným humorem a stylem zvedl náladu. Mimochodem, já že jsem tvrdil, že mi nic neříkají romantické komedie? Tahle parta metráčků má mé sympatie, vždyť nevlastní jenom oděv velikosti XXL, ale každý z nich má taky zatraceně dobré srdce. Celkový dojem: 90 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý malý film, ktorý sa zaoberá postavením outsiderov v spoločnosti a ich citovými problémami. Považujem za plus, že sa vyhýba lacnému vyjadrovaniu sa k politickej situácii, čo by tu pôsobilo dosť otravne. Bohužiaľ tu chýba dramatický oblúk, rozkmotrenie sa s priateľkou a ich záverečné zblíženie je predsa len ohrané klišé. Potešilo ma niekoľko kúzelných scén, napríklad na prechode ako Beatles:)) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Přibližně čtvrt roku před natáčením odjeli tvůrci do Japonska nasbírat informace o sumo. (Nyck)

Reklama

Reklama