Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Saxon (Charlie Sheen) je horlivým a výbušným arizonským policajtom, ktorý vypisuje pokutové bločky a dohliada na miestnych indiánov. Jeho výbušnosť ho dovedie do situácie, v ktorej má na výber buď odchod do dôchodku, alebo úlohu v tajnej operácii. Jeho úlohou má byť nepozorovane preniknúť do motocyklového gangu, ktorého členovia obchodujú s drogami a zbraňami. Saxon úspešne zvládne svoju úlohu a zapadne do motorkárskeho prostredia. Postupne sa vytvára jeho vzťah k fotografke Renee (Linda Fiorentino), ktorá pozoruje život gangu, ale zároveň tiež odhaľuje Danovu totožnosť. A ten, akoby posadlý týmto novým spôsobom života, začne pochybovať o tom, na ktorej strane vlastne stojí. Naviac ho neustále prenasleduje tieň vlastnej minulosti. Zdá sa, že mu nezostáva nič iné než podľahnúť. (sliver)

(více)

Recenze (81)

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Příběh o policajtovi v přestrojení zasazený do motorkářského prostředí s Charlie Sheenem a mým oblíbencem Michaelem Madsenem. Na rozdíl od o rok mladšího Stone Cold je Byond the Law o dost méně akční, má nesrovnatelně lepší hudbu (Chris Rea, Asphalt Ballet, škoda že aspoň u jedné scénky nezazněli Motorhead), lepší herce a narozdíl od Briana Boswortha, který v SC hlavně rozbíjí hlavy a střílí a má jasno kam patří, předvede Charlie působivou proměnu v motorkáře a ještě si najde novou rodinu – mladou novinářku (Linda Fiorentino) a její dceru. Scén z jejich rodinného života je tam o jednu víc než je nutné (kdo je zvědavý na to, jak policajt/motorkář dělá dítěti koktejl?), ale to není zas takový nedostatek. Postavy, scénky i dialogy jsou taky dobré, takže určitě 5 hvězdiček, které bych stejně dal už jen kvůli hudbě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po CHLADNÝ JAKO KÁMEN druhá motorkářská videopecka počátku 90. let, v níž suspendovaný policajt infiltruje motorkový gang. KÁMEN byla přímočará akční jízda, kde motorkáři obsadili a vystříleli budovu soudu, skutečným případem inspirovaný VE STÍNU GANGU sází na realistický příběh, kde motorkáři zastřelí tak maximálně obsluhu večerky. Skvělý Charlie Sheen jako polda, který na nebezpečné misi pod tlakem propadá svým démonům v policejní uniformě. Pohrobkovi bych vzkázal následující: "DRŽ HUBU, ČůRO!" ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

No tpč konečně snad vidim Madsena ve filmu, kterej není od Tarantina a má tam fakt dobrou roli?! K tomu Šýn co se snaží vsáknout do jeho motorkářského gangu, tak si nechá pochcat vestu a narůst bradku aby vypadal jak bezdomovec z hlaváku a nakonec je to taková ta srdcervoucí zápletka, když se tajnej fízl zaláskuje do hlavního kápa gengu (něco jako Fést end fjuryjrs). Když to celý shrnu do jednoho tak mě to i celkem bavilo. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu vynikající film o motorkářích. Pamatuju si hlavně to, jak jsem byl zklamanej, když se v jedný efektivní scéně Dan vyzbrojoval, strkal si do bot kudly a asi čtyři bouchačky a pak žádnou z těch zbraní nepoužil. Taky mě celkem pobavilo, jak se Dan snažil vetřít do podsvětí a moc se snažil, nechal se zarůst, fetoval a smrděl a nikoho to moc nezajímalo. Hlavně bych ale řekl, že ci celej fim pro sebe ukradl Michael Madsen, kterej je výjimečnej herec a šéfa gangu ztvárnil výborně. A vynikajíc byl taky Voves (v originále Oatmeal - ovesná kaše), na takový postavy se nazapomíná :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poctivá akčně dramatická podívaná, která zaujme především díky Charliemu Sheenovi a Michaelu Madsenovi, avšak děj je také zajímavý a rozhodně nenudí. Snímek je točen v klasickém zpracování typickém pro 80. léta a počátek 90. let, včetně hudebního podkladu, což mi ale nevadilo. Pro mě docela milé překvapení a díky epilogu dávám 4*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • "Krvák", stelesnený hercom Michaelom Madsenom, si momentálne odpykáva prvý z troch po sebe idúcich doživotných trestov za vraždu a obchodovanie s drogami. (Smok)
  • Skutočný Dan Saxon sa vo filme objavil ako komparzista, momentálne žije so svojou rodinou v Severnej Kalifornii. (Smok)
  • Dan Saxon aj jeho partner Virgil (Leon Rippy) oficiálne skončili s prácou u polície. (Smok)

Reklama

Reklama