Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Pořez 

všechny recenze uživatele

Krátce řečeno je to pakárna. Ale v když to k nám (ještě do ČR) tehdy přišlo, byla to pecka. Dneska už moc nenadchne, hlavně si co chvíli říkám "tohle už jsem někde viděl...". Nic novýho pod sluncem, zaběhnutý model filmů podobného ražení: svérázný hrdina, jeho kamarád "blb, mamlas a alkoholik" a kamarádova krásná dcera z "jiného světa". Poklad a to nejlépe velký a záludně "zašitý". Banda všehoschopných ničemů, kteří vše akorát komplikují. Ale komplikují to tak obratně, že se hrdina nakonec dá do kupy s kráskou... Dá se u toho solidně "vypnout" a o tom to asi i je. Nic víc, nic míň. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No z dětství si z filmu pamatuju akorát na vrak letadla, na chlapa v síti, kterýho mi bylo děsně líto, a dále na ukřičenou ženskou. Teď jsem se na něj podíval podruhý a musím se pochválit, že mi v paměti utkvělo vše podstatné. Jako starší a moudřejší musím ocenit i další věci, např. vymazlený outfit hlavního padoucha, který si patrně zapomněl svéct kostým Santa Klause, když si v zimě přivydělával. No, co si budeme nalhávat, na Novým Zélandu se pod tou beranicí musel pěkně potit, a taky zbytek oděvu za ty měsíce nošení změnil barvu z jásavě červené na výhružnou hnědou. Takže není divu, že se v závěru snažil trochu si šaty vyprat, proto skočil do jezera, což se mu bohužel stalo osudným.. sakra, spoiler! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bože tenhle film byl šílenej. Z těch postav mě zaujal hlavní herec, kterej byl trapnou kopií Indiana Jonese, pak ta holka, která byla naprosto brutální hysterka a občas pronesla něco, za kterou bych jí zkop z kopce a pak dědek, kterej neuvěřitelně chlastal a v českym dabingu neměl chybu. Vlastně ten dědek jedinej stál za to tenhle film vidět, protože tam házel jednu hlášku za druhou a vypil tam neuvěřitelný množství chlastu. Dokonce jsem si všim, že během jedné scény vychlastal jednu flašku, placatici a ke konci držel další flašku, která byla skoro prázdná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Své kouzlo neztratily honičky vrtulníků a motorových člunů skrz nádherné scenérie Nového Zélandu za doprovodu Briana Maye (pozor, nejedná se o kytaristu Queenů, ale o australského skladatele a dirigenta stojícího za hudbou z Šíleného Maxe), ale ten zbytek.. Ruku na srdce, pod pojmem dobrodružný film, co má charismatický příběh i postavy, si třeba představuji o pár let mladšího Krokodýla Dundeeho a ne něco, co po většinu času střílí stejnými náboji jako zlatochtivá skupina kolem úlisného G.Pepparda (tedy slepými). Je jasné, že popularitu Yankee Zephyru lze přičíst nostalgii z časů, kdy při mizerné nabídce cokoliv „exotického“ hravě uspokojilo nenáročnou poptávku.. P.S.spoiler: Z konce jasně vyplývá, že cirhóza a játra Gibbieho Gibsona budou co nevidět přátelé.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý a dost nepovedený pokus o akčně laděný dobrodružný snímek. Film na jednu stránku má vše co by měl mít jako je zápletka o hledání pokladu, dva neústale se (slovně i fyzicky) pošťuchující sympaťáky, honičky vzduchem, zemí i mořem i neschopné padouchy ale žádná z těchto složek nefunguje tak jak má a já se opravdu hodně nudil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)
  • Původně se měl film natáčet v Queenslandu v Austrálii, ale nakonec se točilo v okolí Queenstownu na Novém Zélandu. (Cheeker)

Reklama

Reklama