Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vskutku drsný snímek z džungle jménem Mexiko, s dojmem umocněným herci, kteří na sebe nestrhávají pozornost, jen dobře odvádějí svoji práci nutnou k představě o výpovědi stavu lidstva v různých oblastech, byť na jednom kontinentu a nedaleko od sebe. Zatímco se náš svět, ten "lepší", zabývá otázkou, zda je v pořádku použít zbraň na pedofila, který měl na tříhodinové návštěvě sousedovic kluka, aniž neexistují důkazy, že by ho jakkoli ohrozil, za jeho hranicí jako by si dali dostaveníčko všechny zrůdy, které zem nosila. Je to ale jejich přirozenost, co je nutí k obživě těmi nejohavnějšími způsoby, jaké dokázal člověk vymyslet, nebo jim to umožňuje civilizace odnaproti, která se neštítí, v případě svého vlastního ohrožení, popřít všechen humanismus, na kterém si tak zakládá? Můj obdiv proto patří Paulu Stantonovi, který našel sílu ho v nejtěžším rozhodnutí svého života nepopřít.... Tak a teď si půjdu splnit svou občanskou povinnost - odvolit prezidenta, ať si vyberu kteroukoliv variantu z dvou mizerných, nemůžeme dopadnout hůř, než v Mexiku, že ne? ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že opět uvidíme jednoho z těch rozzuřenejch tatínků, jak se vydávají všanc padesátičlennýmu gangu a s americkým úsměvem si prostříej cestu k svýmu milovanýmu dítěti... :) Inhale ale není uplně ten případ, už pro tu neameričnost, která je cítit nejen z prostředí, kde se film odehrává, ale vůbec... Zřetelná snaha o co nejrealističtější pojetí mexických zákonů ulice je obdivuhodná, ale časem začne divácké oko trošku nudit ... Morální dilema, z kterého by v "pravém americkém snímku" vytěžili mnohem víc bylo umístěno asi tři minuty před koncem filmu.... Zvláštní, ale bylo fajn přeskočit potoky slz a citů a nechat tyhle vnitřní záležitosti na posouzení divákem. Hodnocení 70% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nevidí sa často film, ktorý začína ako seriózna rodinná dráma, potom sme svedkami podivných skorumpovaných praktík v Mexiku, aby sme sa vrátili k dráme a nahlodaní morálnym aspektom ešte hodinu po filme premýšľali, čo by sme urobili my. Bezpochyby sa jedná o zaujímavý snímok, ktorý si treba pozrieť a nebyť zbytočného tlačenia na pilu v strednej časti, jednalo by sa o ambiocióznejšiu záležitosť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

B. Kormákur s týmto filmom jednoznačne silno zabodoval. Pri názve filmu Dýchaj mi hneď napadá pesnička od K. Knechtovej, ktorá by pri smutnejšom tóne i dobre zapadla. Film slušne odsýpa, režisér nás nezdržiava zbytočnými odbočkami a už za pár minút stojí rodina pred vážnym rozhodnutím. Obchodovanie s ľudskými orgánmi je iste téma hodná spracovania, pretože je tabu. Mexico to je trochu iný level, tam je možné všetko, samozrejme ak máš prachy. Sila filmu spočíva v otázkach ktoré kladie. Odpovede na ne nie sú príjemné pre človeka, ktorému umiera dcéra. Ten sa ju snaží zachrániť ako sa len dá, ale v istom momente prekročí hranicu a zrazu stojí pred veľkou otázkou. Otázkou života a smrti. Rozhodni sa hneď teraz...Šokujúci záver beriem ako najlepší možný. Poniektorý budú riadne zmätený, ale režisér to mohol vyriešiť jednou krátkou vetou napr. :"Počkajme ešte jeden deň..." a tým by bolo vysvetlené všetko. Chcel zachrániť oboch, no osud bol proti...80%. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře zpracované Drama, se zajímavým a reálným podkladem. Herci zvládli role zahrát velice přesvědčivě. Při sledování se mé hodnocení pohybovalo okolo 80%. Pro ty co čtou komentáře před zhlédnutím filmu: !Zbytek si přečtěte raději až po projekci! Ale přece jen musím 10% přidat za ten pro mě "nečekaný" závěr filmu, protože jsem do poslední chvíle netušil jak to dopadne. Já bych určitě zvolil opačnou možnost, "ale kdo ví". Po cca. roce a půl jsem viděl film znovu a furt se mi moc líbil, i když jsem vlastně už věděl jak to dopadne. Hodnocení 90%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama