Reklama

Reklama

Experiment kolonie

(pořad)

Obsahy(1)

Tato reality show je kontrolovaným experimentem zkoumajícím, jak by lidé přežili po globální katastrofě. Po deset týdnů se deset dobrovolníků z různých oborů (vědec, mechanik, doktor a další) snaží přežít v prostředí po katastrofě. Jsou vymezeni na opuštěnou továrnu a její okolí. Ze začátku nemají vodu, jídlo ani elektřinu, ale postupně se snaží všechny tyto problémy vyřešit. (Sharkey)

(více)

Recenze (56)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Podle mě vydařený a originální reality show, kterou by měl shlédnout každý člověk, aby si pak vážil toho co máme a v čem momentálně žijeme! A naopak připravil na to, co jednou příjde. Jediné co je mínusem sestava lidí, z kterých je skupina tvořena, v reálu by se asi nestalo, že by tam byl stavební inženýr, mechanička, chemik atd.. Zpět k tomu originální, jasně už tu několikrát byl trosečník, nebo přežít a tohle je na ten samí způsob, jen upravené o to, že země utrpěla globální, nebo jinou katastrofu. Ale i tak je to o to víc zajímavé, jak by to vlastně fungovalo, jestli by se z lidí nestali hyeny a dokázali vzájemně přežít. Což tady skupina lidí braburně dokazuje, jak si opatřili udírnu, sprchu, větrnou elektrárnu a vše zapomocí věcí co našli! A dále jak odolali útokům jiných kolonistů, kde měli slabiny a jak uvažovali, když jim zajali jejich členku a požadovali veškeré jejich zásoby výměnou! Už se těším na další díl.. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Reality show, která má spíš snahu ukázat, jak lze pomocí vychytávek lépe přežít případný "konec světa". V reálu první seženu kvér či dva a pak teprv řeším ostatní, protože v takovém světě opravdu přežijí jen ti nejsilnější nebo nejchytřejší. První série za 4* (ikdyž pravděpodobnost, že se zrovna sejdou tito odborníci, je skoro rovná nule), druhá o dost slabší za 2* (takové plácání odnikud nikam, několik egoistů ve skupině = kooperace skoro nula). ()

Reklama

Darill 

všechny recenze uživatele

Super nápad. Tenhle "setting" může přinášet celkem zajímavé situace a přinést i nějaké to poučení. Nicméně pocit "experimentu" kazí fakt, že se stále jedná o pořad pro masy a musí tedy nabídnout určitou teatrálnost. To ale bohužel znamená fyzickou přítomnost štábu a někdy poněkud zbytečně vyhrocené situace. Co dále nesnáším jsou neustálé střihy "co jste dnes již viděli a co ještě dnes uvidíte" (to je však obecná výtka). Když to tedy shrnu - 5* za nápad a 2,5* za provedení = dohromady zaokrouhlím na 4*... ---Po druhé řadě snižuji na 3*. Pořad se mění v divadlo (dvaadvacetileté modelky patří do Vyvolených, ne do Kolonie). Máme zde méně vynálezů a více make-upu a problémů typu "proč si myje hlavu naší filtrovanou vodou". Škoda, doufám, že třetí série bude zase víc "geeky":) ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo super. Fakt. Jenže po čase si člověk uvěomí, že skoro všechno je tam hrané, nastrkané, falešné. Nevytváí to reálný dojem. Prostě víte, že ti druzí, co příjdou nakrást věci, jsou jakýsi herci, a to mě opravdu neláká. Radši si pustím nějaký apokalyptický příběh. Ale samozřejmě, nápad je origoš ()

krumpac007 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že někteří čekali, že aktéry pošlou někam do Pripyati rok po Černobylu a teď se diví, že jsou některé scény vykonstruované, že to není žádný 'boj o přežití' apod. Uvědomte si, že reálný post-apo svět uměle vytvořit nelze, ten zkrátka nastane a kdo ví, jak bude vypadat doopravdy. Tahle show je podle mého udělaná dobře a spíše než cokoliv jiného se snaží ukázat, že s pomocí pár nářadí a hlavně dobrých nápadů se dá přežít. Podle mě o nic jiného nešlo. A to se také podle mě povedlo. Upřímně si myslím, že nad tím, co byli občas schopni vymyslet a zkonstruovat z obyčejných věcí, jste museli kroutit hlavou. A jestli vy ne, tak já ano. Dřevoplyn, ozonové čištění vody? Koho z vás 'je to vykonstruovaných' by něco takového napadlo. Podle mě byste ani vy, ani já v podobném světě nepřežili ani týden. A to myslím jak v reálném post-apo světě, tak v tomto televizním. Jasně, uznávám, hned na začátku získali továrnu plnou různého vybavení, ale bez nápadů by jim i tato byla k ničemu. Co se mi na show nelíbilo, byli mnohými zde zmiňovaní kameramani, podle mě by to bez nich mělo určitě o něco hustější atmosféru, kdyby přeživší neměli u sebe lidi 'zvenčí'. Dále nájezdy zlodějů mohli být trochu agresivnější, ale je mi jasné, že nesmět nikoho zranit, je jasná priorita. Ale jinak to show byla skvělá, jsem zvědavý na druhou sérii (zatím viděna pouze první). Za mě 80% --> **** ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama