Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 7 (2006) (série)


Neřízená střela Stella (S07E14)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

V cyklu Příběhů slavných dnes máte možnost zhlédnout dokument režisérky Lindy Jablonské o jedné z nejvýraznějších českých hereček minulého století. Svým nepřehlédnutelným zjevem, svérázným projevem a dlouhou řadou filmových, televizních a divadelních rolí se neodmyslitelně zapsala do podvědomí českého diváka. Stella Zázvorková nebyla ale jen dobrá herečka, byla to velmi sebevědomá a inteligentní žena, která si šla pevně za svým cílem. Hraní bylo pro Stellu vždy na prvním místě, divadlu a filmu byla ochotná obětovat vše, včetně svého soukromého života. Na vynikající českou herečku vzpomínají Jiřina Bohdalová, Jiřina Jirásková, Květa Fialová, Naďa Konvalinková, Lubomír Lipský a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Blofeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto nemožný dokument, ve kterém se o Stelle Zázvorkové dozvíte toliko, že ráda pila a jedla a jak na tom byla s chlapama - to vše zopakují všichni aktéři s velkým gustem několikrát. Že byla také výtečná herečka, to zůstává zcela mimo režisérčin záběr. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi odlišný pohled na legendární českou herečku, který poodkrývá málo známá fakta a souvislosti ze života velké dámy české herecké školy Stelly Zázvorkové a který má vynikající dramaturgii - přes obvyklé proklamace a vcelku fádní zjištění (paní Stella byla inteligentní, šarmantní, okouzlující, pověstná svým kulinářským umem a neúzkoprsým životním stylem) se dokumentaristka Linda Jablonská zvolna dostává k opravdu bolavému meritu věci - vyváží mimořádný herecký talent a příkladné pracovní vytížení zanedbání výchovy vlastních dětí a jejich fatální ztrátu? Otázka vysoce aktuální i dnes a to nejen u herecké profese... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně bulvární dokument o výtečné herečce Stelle Zázvorkové, který se občas i zmíní o jejím angažmá v divadle. Ale filmová, televizní, rozhlasová i divadelní práce Stelly Zázvorkové není pro Jablonskou evidentně ničím zajímavá. Drby o chlapech, chlastu a jídlu jsou prý důležitější. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám problém s tímto tradičně natočeným dokumentem. Spousta hereckých kolegů i dva režiséři vzpomínají na úžasnou herečku, která si v životě užila své po osobní stránce, aspoň že v pracovní sféře to bylo na jedničku. Dokument, který Stellu ukazuje jako výraznou hereckou osobnost a do žádné kontroverze ani bulváru se nedostává. Hudební režie: Josef Hofman ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokument o paní herečce, které jsem si nesmírně vážila. Co jí bylo ubráno na vzhledu, to naprosto převálcovala svou neuvěřitelnou energií, skvělým hereckým a nejen komickým talentem a zřejmou inteligencí. Proč jen mám pocit, že takovéto osobnosti se dnes na českých hereckých tocích, zvlášť v pozici ženské, neobjevují a ani nemají šanci objevovat (přeci jen absolutistický ideál krásy moc takových dam do světa filmu nevpustí a filmů se točí daleko míň). ()

Reklama

Reklama