Reklama

Reklama

Fantomas i Moulin, herec s nezaměnitelným hlasem i zajímavý člověk v mnoha ukázkách a vzpomínkách příbuzných, přátel a kolegů J. Bohdalové, S. Postlerové, V. Zawadské, O. Walló, J. Klema, M. Horanského a dalších. Tradovalo se o něm, že v baru nikdy nemusel platit za pití. „Udělejte, prosím, Fantomase!" Prosili jej vždy v podnicích fanoušci, kteří ho po charakteristickém mrazivém HAHAHA, jakým se smál Fantomas, zvali na panáka. Přesto však pozornost veřejnosti nijak nevyhledával a žil si svým bohémským životem, v němž čas i vlastní zdraví byly jen nedůležitými pojmy. Přesto anebo právě proto Miroslava Moravce jeho přátelé milovali. Kolem jeho soukromí se leccos šeptalo, my si však v dokumentu Tomáše Váni připomeneme především herce s nezaměnitelným hlasem. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s významným českým hercem a dabérem trochu z jiného úhlu. Nevěděla jsem, že žil celý život na vysoké noze, nebo se tak aspoň snažil vypadat. Hezký dokument. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miroslav Moravec a jeho hlas. Dokument strádá typicky - málo ukázek, hodně kecání. Točil bych to moderněji, autorským právům navzdory - ukázka za ukázkou, divadlo, herectví ve filmu, mistrovství v dabingu (včetně ukázek z filmů, lepší než ukazovat třikrát stejnou scénu z nějaké pošahané rozhlasové hry). V dokumentu o Olze Walló byl mnohem hezčí záběr, kdy paní režisérka napovídá Miroslavu Moravcovi, kdy má začít svou repliku. Miluju jeho hlas, ale v dokumentu neměli pravdu - i ten se vyvíjel, v dabingových počátcích nebyl zdaleka tak výrazný, byl jemnější a někdy je až těžko poznatelný, s ním daboval i Delona a měl jsem problém ho poznat. Mirku, jak říkala Valerie, kousek tebe je tady v srdci každého z nás. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná až nečekaně intimní připomínka skvělého dabéra, který bohužel neměl štěstí na filmové role a v pozdějším věku mu ani milované divadlo nepřineslo velkou potěchu. Všichni, kteří na něj vzpomínají, mluví přímo k věci a především Olga Walló o Moravcovi mluví krásně, ale také velmi otevřeně. Rozhodně dokument, který se tak trochu vymyká z tradičních dokumentů série Příběhy slavných. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

Reklama

Reklama