Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Ellen Berentová a úspěšný spisovatel Richard Harland se náhodou potkají při cestě vlakem, kde si Ellen právě čte jeho novou knihu. Jejich vzájemné sympatie přerostou v milostný románek, k překvapení všech se brzy také vezmou. Po svatbě se Richard snaží pečlivě rozdělovat svůj čas mezi psaní románů, manželku a postiženého bratra, ale Ellen je čím dál víc zatrpklejší. Nejspíše proto, že poprvé v životě ucítila obrovskou vnitřní potřebu vlastnit milovaného člověka. Všichni lidé kolem Richarda se tak najednou stávají jejími úhlavními nepřáteli, protože ji okrádají o manželův čas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Skip 

všechny recenze uživatele

Výborný herecký výkon Gene Tierneyové, která byla krásná zvenku a uvnitře sžíraná chorobnou žárlivostí a sobeckou závislostí na mužích, které "miluje". Scény na jezeře a na schodech si v ničem nezadají s napínavými scénami Alfréda Hitchcocka. Vadil mi nepříliš dobrý výkon Cornela Wildea, který byl celou dobu jen takové ťululum s krásnýma očima. Ovšem Vincent Price to v závěru jako prokurátor slušně rozbalil. Jen nechápu, proč se od právníka obžalované ani jednou neozvalo: "Námitka!" Příležitostí k tomu bylo víc než dost. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborna dramaticka romance o chorobne zarlivosti. Krasne prostredi a zajimave postavy. Kolorovana verze sice smetla noir zanr pod stul, i tak se jedna o velice kvalitni film. Avsak patou hvezdicku pridavam za neskutecne krasnou Gene Tierney, kterou jiz od Laury povazuji za jednu z nejhezcich herecek v historii Hollywoodu! ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Následující text obsahuje náznaky SPOILERů. Film poskytne dobrou sebereflexi o tom, jak daleko jste ochotni zajít, abyste dosáhli svého. Nějakou dobu jsem s hlavní hrdinkou sympatizoval, časem se karta obrátila. Líbilo se mi, jak byl děj vystavěn, jak se pozvolně stupňoval, a byť jsem si občas říkal "fajn, není to zlý, ale jednou to stačilo", možná si ho někdy v budoucnu ještě pustím.  A i když jde o fikci, jen mě utvrdila v názoru, že jsou právníci verbež,. # příběh **** | hudba **** | humor – | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

burina 

všechny recenze uživatele

Podľa tunajších hodnotení a komentárov som čakala vynikajúci filmový zažitok. Dostala som iba mierne nadpriemernú drámu o šialenej ženskej, ktorá svojou sebeckou láskou zničí život každemu zo svojho okolia. Teda skoro. No a nech sa na mna nikto nehnevá, ale záverečný súdny proces bola obyčajná fraška. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled může být krásná, vzrušující, omamná, spalující a věčná. Jenže asi je vždy lépe toho druhého ještě trochu více poznat, než se muž rozhodne spojit svůj život s někým, koho ještě příliš nezná. Neboť v tomto případě povaha ústřední femme fatale vyplouvá na povrch až v průběhu společného života. Láska natolik patologická, že chce mít svůj protějšek jen pro sebe a nehodlá se o něj s nikým dělit. Což může vést k nepředstavitelným koncům. Jedná se o zajímavý film s krásnými exteriéry, který mi však místy přišel příliš obyčejný a nudný. Tento dojem naštěstí vymazala druhá polovina filmu, kdy se vyjevuje pravá podstata hlavní hrdinky. Pak už to bylo solidní drama s pro mě těžko odhadnutelným koncem. Rozhodně zajímavý zážitek. [10. Noir Film Festival 2022] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Originální název filmu "Leave Her to Heaven" pochází ze hry Williama Shakespearea Hamlet. (ČSFD)
  • Při natáčení scény v jezeře byla voda tak studená, že kvůli tomu dostal herec Darryl Hickman zápal plic. (ČSFD)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama