Reklama

Reklama

Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu! A protože Henry potřebuje volný vstup do pokojů herců divadelní společnosti, aby mohl prokopat cestu do tunelů, stane se hercem. Ujme se ho mladá herečka… Naneštěstí se o Henryho plánu dozvídá i skutečný viník první loupeže, který si samozřejmě nechce nechat lup uniknout. Film není klasickým romantickým snímkem, je to spíše romantické drama. (Pussycat18)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Sherman.X 

všechny recenze uživatele

-"Za co sedíš?" -"Za loupež v bance. Jsem nevinný. Myslel jsem, že jedeme na softbal." -"A co budeš dělat, až si to tu odsedíš?" -"Vykradnu tu banku, když už za ni sedím." // Ano, z čistého principu za křivdu chce vyloupit banku. V tom s ním sympatizuji. Henry je většinu filmu velmi nudná postava, ale zase se mu musí nechat, že je se vším smířen. Takoví lidé už prostě jsou... nudní. Max (James Caan) atmosféru dobře oživoval, tato postava mi byla velmi sympatická. Není to "must-see" film, ale pro jedno zhlédnutí na nudný večer celkem ujde. 65% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď, nuda, šeď. Henry's crime jsem ani nedokoukala do konce. Nebylo to vtipné, nebylo to napínavé, dramatické ani akční. Postava Keanu Reevese mi připadala jako mentálně zaostalá a tak hrozný a nudný herecký výkon bych od něj tedy nečekala. A scénář byl katastrofa. Ještě teď zívám, když si na ten film vzpomenu... ()

Reklama

X@triX 

všechny recenze uživatele

Rovno aj do pekla s každým, kto sa podieľal na tvorbe tohto "veľdiela". Dodnes som si myslel, že som flegmatik, no ak charakter Reevesa by bol čo i len z časti reálny, zrazu by som sa považoval za pravý opak. Keď už konečne som si myslel, že skrz tú kompletnú stupídnosť nápadu, realizáciu plánu a osôb podieľajúcich sa na jeho realizácii zažmúrim oči o zaostrím sa na najlepšie herecké podanie v podobe Very, došlo na záverečné titulky a ja som hnevom vyprskol, čomu som to vlastne obetoval necelé dve hodiny po polnoci. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Keanu Reevesa mám rada, je môj obľúbenec. V tomto filme však stvárňoval tak divnú postavu, že mi ho mierne ľúto prišlo. Však on má na viac. Ale aj tak potešilo. Henry Smith, verný manžel a vrátik na colnici, sa nudí v živote, tak sa nechá zavrieť do väzenia za zločin, ktorý nespáchal – lúpež banky. Odsedí si za to pekné 3 roky (počas ktorých sa manželka znova zaľúbi do iného) a potom, div sa svetu, rozhodne sa VYKRADNÚŤ BANKU!!! Však načo by sedel za niečo, čo spáchal, keď si odsedí väzenie za nič a dotyčný zločin spácha až po odsedení? :D To je logika.. Ale na druhej strane, pekne sa to vykrádanie prelínalo s hraním v divadle pod vedením podareného rusa. A Keanu, zvodca žien, si stihol naraziť novú ženušku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves začíná mít seriózní problém. Jestli tohle je jediný film, o který v roce 2010 zavadil, tak to nevěstí nic dobrého. Jeho kariéru můžou teď zachránit snad jen 47 Roninů. Henry's Crime je unylá, nudná a zbytečná záležitost, kterou natočil nějaký břídil. Doporučuju všem, aby se tomuto filmu velikým obloukem vyhnuli. V opačném případě je čeká zklamání. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno